Κεραμέως: Εντός του Ιουνίου οι πανελλήνιες του 2020 – Δεν υπάρχουν ακόμα αποφάσεις για σχολεία

0

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία μίλησε και για τις πανελλήνιες εξετάσεις και είπε, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι προς τα μέσα ή το τρίτο δεκαήμερο του Ιούνιου θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις 2020, για να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Αυτό θα ισχύσει, πάντα με την έγκριση των ειδικών και αν φυσικά δεν υπάρξει κάποια ανατροπή από την εξέλιξη της μάχης με τον κορονοϊό.
Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας σήμερα αναμένεται η εισήγηση των μελών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, που θα ξεκαθαρίζει με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει η επιστροφή στα σχολεία.
Εκείνο που είναι βέβαιο και το έχουμε αναφέρει και άλλες φορές είναι ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η επιστροφή της Γ’ Λυκείου.
Ένα σημαντικό ενδεχόμενο λέει ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες 2020, ενδέχεται να επιστρέψουν στα θρανία περί τα μέσα Μαΐου (πιθανώς τη Δευτέρα 11 Μαΐου).
Ένα από σενάρια που εξετάζονται για τα σχολεία είναι να μην επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές όλων των υπόλοιπων τάξεων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Με βάση αυτό το σενάριο τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά είναι πιθανότατο να μην επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.
Σε ότι αφορά τις Α’ & Β’ Λυκείου θεωρείται πολύ πιθανότατο να επιστρέψουν λίγο αργότερα από την Γ’ Λυκείου, αφού εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Σο ότι αφορά το Γυμνάσιο οι πιθανότητες είναι μισές μισές. Θα λειτουργήσει η λογική «βλέποντας & κάνοντας»
Ενδεικτική των εναλλακτικών που μελετά η κυβέρνηση είναι η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τη μετάβαση από τη μία τάξη στην άλλη. Η κυρία Ζαχαράκη, επιπλέον, είπε ότι εξετάζεται η μετακύλιση ύλης στην αρχή της επόμενης εκπαιδευτικής χρονιάς.
Τώρα σε ότι αφορά τη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει ήδη γίνει η προετοιμασία για την αύξηση των αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ των εξεταζόμενων.

Share.

Comments are closed.