Γιάννης Μαγκριώτης*: Η εξουσιομανία του Τράμπ, είναι επικίνδυνη για την χώρα του και όλο τον κόσμο

0
  1. Στην αρχή περιγελούσε τον ιό, δείχνοντας αλαζονεία, και όταν οι ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, άλλαξε τακτική, για μην τις χρεωθεί. Άρχισε να χρεώνει τις ευθύνες σε άλλους και να δαιμονοποιεί, ότι πιστεύει ότι τον βοηθά στην επανεκλογή του, γιατί αυτό τον ενδιαφέρει κυρίως.
  2. Οι πιο εξωστρεφής και ανεπτυγμένες Πολιτείες, βρίσκονται στις δυο ακτές και καθόλου παράδοξο είναι τα προπύργια των προοδευτικών και έχουν δημοκρατικούς κυβερνήτες. Αυτό όμως το πλεονέκτημά τους, η εξωστρέφεια, είναι και το μειονέκτημά τους, όπως και στην Ευρώπη, αφού είχαν και τις περισσότερες επισκέψεις εκατέρωθεν με την Κίνα. Αυτό σημαίνει και περισσότερες επαφές και επιμολύνσεις από τον ιό. Σημαίνει περισσότερα περιοριστικά μέτρα και για περισσότερο χρόνο, για την αντιμετώπισή τους και αυτό θα επιφέρει μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα και υψηλότερη ανεργία.
    Ο Τράμπ, κατήργησε, για ιδεοληπτικούς λόγους τους φορείς που δημιούργησε ο Ομπάμα, για την αντιμετώπιση των πανδημιών, μηδένισε τα κονδύλια για την διατήρηση αποθεματικών σε υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες και αναπνευστήρες, και όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των Κυβερνητών αυτών των Πολιτειών για βοήθεια, αντιθέτως, τις κατηγόρησε ότι θέλουν να τον πλήξουν πολιτικά, για αυτό και διατηρούν ακόμα τα περιοριστικά μέτρα στην οικονομική δραστηριότητα.
    Αν ήταν Πρωθυπουργός στη Ελλάδα, δεν θα επέτρεπε κανένα περιοριστικό μέτρο, με τόσο λίγα κρούσματα, που έχουμε σχετικά με τις ανεπτυγμένες χώρες, για να μην θιγεί η οικονομία.
  3. Δαιμονοποιεί, τους μετανάστες, ως φορείς του ιού, για να συσπειρώσει τους ανέργους ψηφοφόρους, ενώ οι φορείς του ιού ήταν τα στελέχη των κινέζικων εταιρειών και των αμερικανικών, που είχαν συνεχή ταξίδια μέχρι τα τέλη Γενάρη.
  4. Δαιμονοποιεί τον ΠΟΥ, για ολιγωρία στην αξιολόγηση της πανδημίας, και παρ’ ότι είναι αλήθεια ότι ο ΠΟΥ άργησε, λόγω της Κίνας που έκρυβε την εμφάνιση του ιού και όταν το γνωστοποίησε στον ΠΟΥ έδωσε ελλιπή στοιχεία. Η πλήρης αλήθεια όμως είναι, ότι, ο Τράμπ συνέχισε να υποτιμά την πανδημία και όταν ο ΠΟΥ αναβάθμισε την επιδημία σε πανδημία.

Σήμερα είναι «Παγκόσμια ημέρα της Γης» και σκέφτηκα ότι από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε ο Τράμπ, ήταν η απόσυρση των ΗΠΑ από την «Συμφωνία των Παρισίων», για την προστασία του περιβάλλοντος, την οποία πέτυχε ο προκάτοχός του, ασκώντας μεγάλες πιέσεις στην Ρωσία και την Κίνα, τον πιο μεγάλο ρυπαντή πλέον στον κόσμο.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 138 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.