Η εκπαιδευτική τηλεόραση στην Τουρκία

0

Οι μαθητές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Τουρκία μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά βιντεομαθήματα, τώρα που τα σχολεία τους είναι κλειστά. Το περιεχόμενο των οποίων είναι διαθέσιμο στο “www.eba.gov.tr
Στο γύρισμα αυτών των βιντεομαθημάτων συμμετέχουν επιτυχημένοι εκπαιδευτικοί σε κάθε μάθημα, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για να υλοποιήσουν τις διδασκαλίες από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας.
Για την μετάδοσή τους υπάρχουν τρία κανάλια, ένα για το Δημοτικό (EBA TV İlkokul), ένα για το γυμνάσιο (EBA TV Ortaokul)κι ένα για το Λύκειο (EBA TV Lise)
Μετά το τέλος των τηλεοπτικών μαθημάτων υπάρχει μια δυνατότητα που ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση μαθητή-δασκάλου. Μπορούν οι μαθητές να υποβάλουν γραπτά τις ερωτήσεις ή τις απορίες, που τους δημιουργήθηκαν από το προβαλλόμενο μάθημα και να τις στείλουν στους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς τους, μέσω του eba.gov.tr, ώστε να πάρουν τις αντίστοιχες απαντήσεις τους.
Κάθε βιντεομάθημα επαναλαμβάνεται άλλη μέρα ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν εκείνοι οι μαθητές που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν μόλις προβλήθηκε για πρώτη φορά

Ας δούμε μερικά βιντεομαθήματα.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner