Καθηγητής Σύψας για Κορονοϊό: Θα κάνουμε διακοπές φέτος, θα έχουμε τουρισμό, προτεραιότητα στη Γ’ Λυκείου

0

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, στην επόμενη ημέρα, μετά τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωναιού. Είπε ότι φέτος θα πάμε διακοπές, αλλά με κανόνες και αποστάσεις ακόμα και στις παραλίες. Για τον τουρισμό είπε ότι θα μπορούν να έρθουν και τουρίστες αλλά όχι μαζικά και για τα σχολεία & τα πανεπιστήμια είπε ότι προτεραιότητα έχουν η Γ’ Λυκείου και οι φποιτητές που αναμένουν να πάρουν πτυχίο. 

Οι δηλώσεις του κ. Σύψα
Αναφορικά με το ενδεχόμενο των διακοπών στη διάρκεια του καλοκαιριού ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως «θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές», ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται βασικοί κανόνες, ακόμα «και αποστάσεις στις παραλίες».

Σχετικά με τον τουρισμό και κατά πόσο θα μπορούν να έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, επεσήμανε ο καθηγητής, αλλά όχι μαζικά. «Θα πρόκειται για επιλεγμένο τουρισμό».
Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα άρσης των περιορισμών, τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί μέσα στον Μάιο, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίζει να πηγαίνει καλά, καθώς αν υπάρξει πισωγύρισμα θα είναι χειρότερη και η υγειονομική και η οικονομική επιβάρυνση!
Τέλος, ο κ. Σύψας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των σχολείων, δηλώνοντας πως σύντομα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εξετάσει το πότε οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν στα θρανία, με προτεραιότητα όπως είπε την Γ’ Λυκείου, αλλά και τους φοιτητές που αναμένεται να πάρουν πτυχίο.

Share.

Comments are closed.