Μάκης Γιομπαζολιάς*: Δυο κυρίες σώζουν την τιμή της πολίτικης

0

Ασφαλώς δεν είναι η ώρα για πολιτική κουβέντα. Άλλα προέχουν.
Αφού όμως κάποιοι φίλοι επιμένουν, ας κάνουμε μια μικρή αναφορά. Για να έχουμε να σκεπτόμαστε και να λέμε..

1.- Παρακαλώ, ξεχάστε την κομματική μου προτίμηση. Δεν είναι αυτή που υπαγορεύει τα παρακάτω.

2.- Δύο Κυρίες της Πολιτικής σώζουν, μέχρι τώρα, την τιμή της, μέσα στην τραγωδία της πανδημίας :
α) Η κυρία Φώφη Γεννηματά του ΚΙΝΑΛ.
Η οποία, στηρίζοντας ανοιχτά τις αναγκαστικές κεντρικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ασκεί μετρημένη κριτική για τις σημερινές αβελτηρίες στο υγειονομικό και καταθέτει συγκεκριμένες σοβαρές προτάσεις/απαιτήσεις  για τις αυριανές ανάγκες στο οικονομικό.
β) Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας. Η οποία, παρά τις «υστερικές αριστερές εμμονές» που της καταλογίζουν, δεν διστάζει να αναγνωρίσει, ως σωστά, αρκετά από αυτά που η Κυβέρνηση πράττει στο υγειονομικό, καταχεριάζοντας πράξεις και παραλείψεις στο οικονομικό. Και προσφέρει στο ΕΣΥ ένα τρίμηνο της μικρής κρατικής επιχορήγησης που αναλογεί στο κόμμα της.

3.- Οι άλλες κομματικές ηγεσίες (κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες) περνάνε κάτω από τον πήχη των περιστάσεων. Και πρέπει να ξανασκεφτούν τις επόμενες προσπάθειες τους. Διότι ο παραζαλισμένος λαός έχει σοβαρά προβλήματα αξιολογήσεων αλλά δεν είναι μ@λ@κ@ς.

4.- Για όλα αυτά όμως, θα μιλήσουμε σκληρά και λεπτομερώς, όταν κοπάσει η παρούσα απειλή κατά της ζωής των πολιτών. Η οποία, ως αξία, είναι ασφαλώς πάνω από κομματικούς πολιτικαντισμούς.
Να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας. Και θα τα πούμε, όταν έρθει η ώρα.  Χύμα και τσουβαλάτα..!

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος και νομικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του ρεύματος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ

Πατήστε και δείτε τα προηγούμενα 38 άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

Share.

Comments are closed.