Ενημέρωση για κορονοϊό: 22 νέα κρούσματα, συνολικά 2192 – 102 συνολικά οι θάνατοι και 72οι διασωληνωμένοι

0

Κατά τη σημερινή του ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι είχαμε μόνο 22 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμός να φτάνει στα 2192 άτομα.
Επιπλέον είπε ότι ο διασωληνωμένοι είναι 72, ενώ το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε 1 νέος θάνατος, με τον μέχρι τώρα συνολικό αριθμό νεκρών να ανέρχεται στους 102.
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στο μαθηματικό μοντέλο του Χάρβαρντ το οποίο προβλέπει νέα επιδημικά κύματα του ιού τους επόμενους χειμώνες και τόνισε ότι χωρίς εμβόλιο και αντίστοιχα φάρμακα, το όπλο μας θα είναι τα μέτρα μέχρι να υπάρξει ανοσία, επιμένοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση και επιτήρηση του ιού για τα επόμενα 2 χρόνια.
Αναφορικά με τα αναμενόμενα εμβόλια είπε ότι η ανθρωπότητα είναι μακριά ακόμη για τη μαζική παραγωγή.
Σε ότι αφορά την άρση των μέτρων είπε ότι θα είναι ελεγχόμενη και ότι είναι πρόωρο ακόμη να μιλήσουμε για την επόμενη φάση. Το σίγουρο είναι ότι τα μέτρα θα αίρονται σταδιακά και κάθε κίνηση θα αξιολογείται πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.
Σχετικά με το ερώτημα του πώς θα μπορούσε να εκριζωθεί ο ιός, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε: «Το εμβόλιο θα αργήσει. Η εκρίζωση του ιού θα γινόταν αν ταυτόχρονα όλοι παίρναμε τα ίδια μέτρα. Ο τρόπος που θα σβήσει ο ιός θα είναι είτε το εμβόλιο όταν θα έρθει και τα μέτρα όταν αυτά απαιτούνται. Όσο περνάει ο καιρός, μπορεί να απαιτηθούν επαναληπτικά lockdown, αλλά θα αυξάνεται σιγά σιγά και η ανοσία και θα γίνονται όλο και περισσότεροι αυτοί που θα την έχουν. Τότε θα σβήσει σιγά σιγά. Οι μαθηματικές εκτιμήσεις μας λένε για 2 χρόνια».

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι για την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα στο ακέραιο και κάλεσε τους πολίτες να μην θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ηλικιωμένων.
Στο θέμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων, τόνισε ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. «Η όποια άρση θα γίνει σταδιακά. Η κυβέρνηση μελετά όλα τα δεδομένα. Τα μέτρα ισχύουν ως τις 27 Απριλίου».

Share.

Comments are closed.