Εισήγηση “βόμβα” για πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας από Μ. Σάββατο έως Κυριακή

0

Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να έχουμε μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών και να χαθούν όσα κατακτήθηκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού το προηγούμενο διάστημα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, το μέτρο -αν υιοθετηθεί- θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και την Κυριακή του Πάσχα.
Είναι ενδεικτική η φράση του πρωθυπουργού στο διάγγελμα της Μεγάλης Δευτέρας ότι «η παραμικρή επανάπαυση μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό αποτέλεσμα». «Στην προηγούμενη επικοινωνία μας, είχα τονίσει ότι στη μάχη κατά του Cοvid-19, ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Σήμερα σας λέω ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα» είπε, στέλνοντας έτσι το μήνυμα για ένα «Πάσχα της ευθύνη».
Πάντως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφεραν σε όλους τους τόνους πως «δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων, την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής».

Share.

Comments are closed.