Τρομάζουν τα 12 πρώτα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας και γι’ αυτό έσπευσαν εκεί Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

0

Ο οίκος ευγηρίας “Ευ Ζην” στη Νέα Μάκρη τέθηκε σε καραντίνα. Δέκα ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο “Σωτηρία”.
Εικόνες σαν εκείνες στην Ισπανία όπου στα τέλη του περασμένου μήνα ηλικιωμένοι απεβίωσαν αβοήθητοι χτυπημένοι από τον κορονοϊό σπεύδει να προλάβει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Γι’ αυτό το λόγο χθες σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές όταν εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού μεταξύ ηλικιωμένων που διαμένουν στον οίκο ευγηρίας “Ευ Ζην” στη Νέα Μάκρη.
Λόγω της σοβαρότητας του γεγονότος και παρά τον βαρύ τους πρόγραμμα μετέβησαν στον οίκο ευγηρίας ο Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Το κλιμάκιο που τους συνόδευσε πήρε δείγματα από τους ηλικιωμένους, αλλά και από το προσωπικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 122 δείγματα που εξετάστηκαν 12 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Από τα θετικά τα 10 ανήκουν σε ηλικιωμένους και τα δύο σε εργαζόμενους. Είχε προηγηθεί ένα ακόμα κρούσμα το οποίο οδήγησε τις αρχές να προχωρήσουν σε ιχνηλάτηση στο γηροκομείο. Συνολικά τα κρούσματα που σχετίζονται με το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη ανέρχονται σε 13
Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας το βράδυ της Κυριακής, ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε καραντίνα “λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου“.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει τα ακόλουθα:  
«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

Share.

Comments are closed.