Nα κηρυχθεί το Άγιoν Όρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά η Ιερά Επιστασία

0

Να κηρυχθεί το Άγιο Όρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά η Ιερά Επιστασία και η Πολιτική Διοίκηση από την Πολιτική Προστασία, λόγω των μεγάλων καταστροφών από την κακοκαιρία που έπληξε το Όρος.
Οι περισσότερες μονές, σκήτες και κελιά έχουν αποκλειστεί, λόγω των ζημιών που υπέστη το δασικό οδικό δίκτυο πρόσβασης, με κορυφαία περίπτωση τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το λιμανάκι της Δάφνης, στην πρωτεύουσα Καρυές, ο οποίος κόπηκε στα δυο.
Μοναχοί με τους οποίους επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησαν για «εφιαλτικές ώρες» που βίωσε η αγιορείτικη κοινωνία, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος των ζημιών.
Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα επιχειρήσουν να μεταβούν στον Άθω συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας για να καταγράψουν το εύρος της καταστροφής.
Πάντως οι μοναχοί στις Καρυές αψηφώντας την κακοκαιρία που τους έπληξε προχώρησαν στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστί, με περιφορά γύρω από το ναό του Πρωτάτου, αναπέμποντας δέηση για την προστασία του λαού από τον κορονοϊό.

Share.

Comments are closed.