Categories: Κοινωνία

Ενημέρωση για κορονοϊό: 77 νέα κρούσματα, 90 διασωληνωμένοι, 2 ακόμα νεκροί – Αναλυτικός πίνακας και διαγράμματα

Στην σημερινή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε 77 νέα κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στους 1832. Το 55% εξ αυτών είναι άνδρες, ενώ έχουν ελεγχθεί 28.584 δείγματα.
Επιπλέον 90 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι. Τέλος, σήμερα ανακοινώθηκαν 2 ακόμη καταγραμμένοι θάνατοι, που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό στους 81.
Σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται σχετικά με την άρση των μέτρων, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε: «Η άρση δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι μαραθώνιος όχι σπριντάρισμα. Ελάχιστες χώρες συζητούν άρση. Χρειάζεται να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία μεταξύ μέτρων και οικονομικο-κοινωνικών επιπτώσεων. Έχει προταθεί η εναλλαγή περιόδων άρσης και εφαρμογής μέτρων. Αυτοί οι κύκλοι είναι σαν την οδήγηση αυτοκινήτου σε έναν δρόμο με πολλές στροφές. Πρέπει να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες και να μην εφησυχάσουμε. Αξιωματούχοι του ΠΟΥ λένε ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή».
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην παγκόσμια ημέρα υγείας, που φέτος είναι αφιερωμένη στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες. «Θέλω να αποδώσω φόρο τιμής σε αυτούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιτάνια προσπάθεια στον αγώνα κατά της πανδημίας» είπε μεταξύ άλλων.
Σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας είπε: «Η επιδημική καμπύλη περιμένουμε να δείξει μείωση. Όλες οι προβλέψεις είναι καλές, δείχνουν επιπέδωση της καμπύλης, αλλά αυτό εξαρτάται από τον σεβασμό στα μέτρα. Δεν υπάρχει τεράστια διασπορά. Αν το αφήναμε ανεξέλεκτο θα βλέπαμε μεγάλη διασπορά».

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε αυστηρή σύσταση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα στην επαρχία αψηφώντας τους περιορισμούς.

Επιπλέον ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε καραντίνα 6645 άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό και 1059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Δείτε αναλυτικό πίνακα και διαγράμματα με την μέχρι τώρα πορεία του ιού

(Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει)

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Μουσείο Άλατος Μεσολογγίου: Έλαβε το βραβείο ΕΜΥΑ 2024 στην Πορτογαλία – Είναι το τρίτο ελληνικό μουσείο με αυτή τη διάκριση

Καθώς οι τομείς των μουσείων σε ολόκληρη την Ευρώπη διευρύνονται  και η σημασία του πολιτισμού…

14 ώρες ago

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων  διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά της Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δικαστήριο του Βόλου

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως δικηγόρου σε…

14 ώρες ago

Οι «υπόγειες διαδρομές» του Ρομάν Αμπράμοβιτς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Νέες αποκαλύψεις του Guardian

Μπορεί θεωρητικά η εμπλοκή του Ρομάν Αμπράμοβιτς με το ποδόσφαιρο να σταμάτησε πριν από περίπου 2…

19 ώρες ago

Xάρης Δούκας: Να αφυπνίσουμε την Ευρώπη

Το Μεγάλο Σάββατο, είχα την τύχη να συμμετάσχω στο Παρίσι σε μια συνάντηση δημάρχων σημαντικών…

20 ώρες ago

Μετά το λάδι θα έχουμε πορτοκάλια από «χρυσάφι» λόγω της μειωμένης παραγωγής στη σοδειά της Βραζιλίας;

Η παραγωγή πορτοκαλιών της Βραζιλίας αναμένεται να φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.…

1 ημέρα ago