Ηλίας Μόσιαλος: Άνοιγμα των σχολείων με ζώνες διδασκαλίας μόνο για τους μαθητές Γ΄Λυκείου [Βίντεο]

0

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ για τον COVID-19 αναφέρθηκε σε επιστημονικές μελέτες και στο παράδειγμα της Κίνας που αποδεικνύουν πως χρειάζεται ένα διάστημα 11-12 εβδομάδες από τα πρώτα μέτρα που λαμβάνονται, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο ιός. Συμφώνα με τον κ Μόσιαλο και με δεδομένη τη χρονική στιγμή λήψης των πρώτων μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, οι περιορισμοί αναμένεται να διατηρηθούν και τον Μάιο.
Μιλώντας στην εκπομπή «Εξελίξεις live» του ΣΚΑΪ, η επιστροφή στην σχολική καθημερινότητα θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.
«Τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν κανονικά μέσα στους επόμενους μήνες, θα μπορούσε να γίνει μόνο για τους μαθητές της τελευταίες τάξης και με ζώνες διδασκαλίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Προσωπικά, θα ήμουν πολύ διστακτικός με το να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία», προσέθεσε εξηγώντας πως οι μαθητές αποτελούν τον μεγαλύτερο παράγοντα διασποράς του ιού, καθώς στις περισσότερες πτώσεις είναι ασυμπτωματικοί.
«Είναι ένα τεχνικό πρόβλημα το πώς θα γίνουν οι εξετάσεις, δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες, πρέπει να σκεφτούμε πως δεν βρισκόμαστε σε κανονικές συνθήκες», τόνισε ο καθηγητής, εξηγώντας πως δεν θα γίνει μια απόλυτη επιστροφή στην προηγούμενη καθημερινότητα. Τα σχολεία θα πρέπει να είναι από τους τελευταίους χώρους που θα ανοίξουν ξανά μαζικά, ενώ η όποια αποκλιμάκωση θα πρέπει να γίνει σταδιακά, κατέληξε ο Η. Μόσιαλος.

Δείτε στο video του ΣΚΑΙ από το 10.12 έως και το 14 λεπτό και μετά με την αναφορά Μόσιαλου στα σχολεία

Share.

Comments are closed.