Κορονοϊός: Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος – Τρεις επιπλέον μοναχοί θετικοί

0

Άλλοι τρεις μοναχοί της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους που είχαν επιστρέψει από την Μεγάλη Βρετανία εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό με ηλικίες από 40 ως 55 ετών.
Υπενθυμίζουμε ότι ένας ακόμα μοναχός με τον οποίο είχαν συνταξιδεύσει στην Μεγάλη Βρετανία νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με κορονοϊό. «Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ» δήλωσε στο Βήμα Ορθοδοξίας ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αγίου Όρους (Καρυές) Κωνσταντίνος Δουκουσλής .
Παράλληλα, ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους ανέφερε ότι έγινε απολύμανση σήμερα στη Μονή Ξενοφώντος, ενώ πλέον η τήρηση των μέτρων στην Αθωνική Πολιτεία είναι αυστηρή.
Οι τέσσερις μοναχοί ταξίδεψαν από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στην Βρετανία, έπειτα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα μεταφέροντας για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ξενοφώντος.
Στην επιστροφή τους από την Μεγάλη Βρετανία, στις 19 Μαρτίου, οι τέσσερις μοναχοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από την Ουρανούπολη και έμειναν σε καραντίνα σε ένα Κάθισμα, έξω από την Μονή.

Share.

Comments are closed.