O Πολάκης έδωσε οδηγίες προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά ήταν fake news!

0

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς την παρέμβαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, γιατρού στο επάγγελμα, Παύλου Πολάκη, ο οποίος ανάρτησε στο Facebook, όπως το συνηθίζει άλλωστε, το Σάββατο 28 Μαρτίου ένα δημοσίευμα που υποτίθεται ότι ήταν από πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ με οδηγίες προστασίας σχετικά με τον νέο κορονοϊό, οι οποίες, όμως αποδείχθηκαν fake news!

Στην εν λόγω ανάρτηση ο κ. Πολάκης έδινε «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ», όπως έλεγε και επέμενε ότι «Το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έβγαλε αυτή την εξαιρετική περίληψη για το πώς να αποφύγετε τη μετάδοση του ιού». Φυσικά την ανάρτηση του κ. Πολάκη δημοσίευσε χθες και το Documento με τον τίτλο: «Πώς να αποφύγετε τη μετάδοση του κορονοϊού: Ο Πολάκης παρουσιάζει τις συμβουλές του πανεπιστημίου J. Hopkins», χωρίς και αυτό να ελέγξει την αλήθεια των λεγομένων. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, γιατί να ελέγξεις μια ανάρτηση ενός πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας, ό οποίος είναι και γιατρός και εκτιμάς ότι αυτά που αναρτά είναι απολύτως έγκυρα!
Λίγη ώρα όμως αργότερα τα ellinikahoaxes χαρακτήρισαν το δημοσίευμα ψευδές, εκθέτοντας έτσι τον γιατρό και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη.
Όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησαν αρνητικά σχόλια για τον πρώην υπουργό στα social media, τα οποία εστίαζαν στο γεγονός ότι δεν θεωρείται υπεύθυνη στάση, τις κρίσιμες αυτές ώρες, να αναπαράγει κάποιος πολιτικός εσφαλμένες θεωρίες.
Ελπίζουμε ότι θα ζητήσει κάποια συγγνώμη και να μην μας ξαναπεί ότι για όλα φταίνε τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής».

Share.

Comments are closed.