Νικήτας Κάλφας: Κι όμως, υπάρχει ελπίδα

0

Διαβάζω πως ο καθηγητής παθολογίας-λοιμώξεων στη Δ’ Παθολογική Κλινική στο Αττικό Νοσοκομείο και συντονιστής της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης για τους Βαρέως Πάσχοντες Βαγγέλης Γιαμαρέλλος δήλωσε την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ομάδα του ανακάλυψε το μηχανισμό με τον οποίο ο ιός SARS-CoV-2 προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος και οδηγεί σε αυτή τη βαριά πνευμονία όπου ξαφνικά ο άρρωστος νιώθει δύσπνοια, και χρειάζεται να διασωληνωθεί για να κρατηθεί στη ζωή.
Διαβάζω επίσης πως προχθές Παρασκευή εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας η διεξαγωγή κλινικής δοκιμής που ξεκινά άμεσα 6 ελληνικές ΜΕΘ σε ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι λόγω πνευμονίας από Covid-19.
Αν αληθεύουν οι πληροφορίες θα πρόκειται για ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας τόσο στην πατρίδα μας όσο και παγκοσμίως. Και γι’ άλλη μία φορά θα αναδειχθεί η εξαιρετική ποιότητα του καθ’ ημάς επιστημονικού προσωπικού.

* Ο Νικήτας Κάλφας  είναι πρώην Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Αιγαίου για Το Ποτάμι και τώρα Μέλος του κόμματος «Κοινωνία Αξιών».

Πατήστε και δείτε τα 30 προηγούμενα άρθρα του Νικήτα Κάλφα

Share.

Comments are closed.