Ενημέρωση για Κορονοϊό: 95 νέα κρούσματα, σύνολο 1061, 69 διασωληνωμένοι και 32 οι νεκροί – Αναλυτικοί πίνακες [Βίντεο]

0

Ολοκληρώθηκε από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του Κορωναιού στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας στη χώρα επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα Κορωναιού με το σύνολο να ανέρχεται σε 1.061. Από όσους νοσηλεύονται, 69 είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Επιπλέον ανακοίνωσε ακόμα 4 θανάτους με το σύνολο των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται στους 32, με μέση ηλικία τα 73 έτη. Από τους θανάτους οι 25 αφορούν άνδρες και οι 7 γυναίκες.
Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 14.300 τεστ για κορονοϊό και για όσους νοσηλεύονται το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες.
Αξιοσημείωτη είναι η έκκληση του Τσιόδρα σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζονται οι θάνατοι από κάποιους δημοσιογράφους αναφέροντας: «Σταματήστε να γράφετε δεξιά και αριστερά για θανάτους και να σκορπάτε τον τρόμο. Είναι δική μας δουλειά αυτή, να ενημερώνουμε τον κόσμο».

Νίκος Χαρδαλιάς: Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό
Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του http://www.gov.gr.
Ανακοίνωσε τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.
Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Εκείνοι που θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη, σημείωσε.
Για το νοσοκομείο Καστοριάς, είπε ότι έχουν αναλάβει υπηρεσία γιατροί και άλλο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και έχει σταλεί προστατευτικό υλικό.
Σχετικα με την ανταπόκριση των πολιτών για εθελοντική προσφορά είναι συγκινητική. Πάνω από 10.000 οι αιτήσεις εθελοντών.
Τέλος για όσους βρίσκονται σε καραντίνα (κρούσματα χαμηλού ρίσκου που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό) είναι περίπου 6.800 και γίνονται καθημερινά έλεγχοι για αυτούς.

Δείτε αναλυτικούς πίνακες που δείχνουν την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας από τις 2 Μαρτίου μέχρι σήμερα (Κλίκ στην εικόνα για να μεγαλώσει)

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ με τις ανακοινώσεις Τσιόδρα (Σάββατο 28/03/2020)

Share.

Comments are closed.