Γιάννης Μαγκριώτης*: Ο τραγικός Τράμπ και η Αμερική, η χώρα που τα βλέπεις όλα…

0

Η πιο ισχυρή, από κάθε πλευρά χώρα του κόσμου, αποκαλύπτει τις πιο μεγάλες αντιφάσεις και αδυναμίες, μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών.
Ένας πρόεδρος, όπως μαθαίνουμε, όλα τα βλέπει σαν τζόγο και συνωμοσίες, και έφθασε να γίνει πρόεδρος, με σύνθημα “Πρώτα η Αμερική“.
Τώρα καταλαβαίνουμε ποια Αμερική εννοούσε, ακόμη και όσοι είχαν αμφιβολίες και έβλεπαν εναν παρουσιαστή καλλιστείων και επιχειρηματία του real estate, ως την αντισυστημική εξουσία.
Να μείνουμε μόνο στα θέματα της υγείας, και ειδικότερα, της δημόσιας υγείας, θα δούμε ότι έκανε τέσσερα εγκλήματα:

  1. Κατήργησε το Εθνικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση των κινδύνων από επιδημίες, που δημιούργησε ο Ομπάμα, με την εμφάνιση της επιδημίας του έμπολα.
  2. Κατήργησε την ετήσια χρηματοδότησή του με τρία δισεκατομμύρια δολάρια, που προοριζόταν για τις ΗΠΑ, αλλά και τις φτωχές χώρες.
  3. Μείωσε δραματικά τα κονδύλια για την φροντίδα των αστέγων και των ανέργων.
  4. Μείωσε δραματικά τα κονδύλια για την αγορά και φύλαξη αποθεμάτων υγειονομικού υλικού, αναγκαίου για την αντιμετώπιση των κινδύνων από επιδημίες.

Αυτά ήταν ανοησίες του Ομπάμα, δήλωσε, και προχώρησε σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις.
Τιμωρεί την Νέα Υόρκη, δεν δίνει από τα ομοσπονδιακά αποθέματα των προηγούμενων χρόνων αναπνευστήρες, παρ’ ότι τον παρακαλούν ο δήμαρχος της πόλης και ο κυβερνήτης της πολιτείας.
Το ίδιο κάνει και στο Λος Άντζελες και την Καλιφόρνια.
Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες, μαζί με την Ουάσιγκτον, οι τρεις πόλεις με την μεγαλύτερη διεθνή επικοινωνία, έχουν και τα περισσότερα κρούσματα.
Και στις τρεις πόλεις και πολιτείες, οι επίσημοι φορείς και οι εθελοντικές και κοινωνικές οργανώσεις, αξιοποιώντας και χορηγίες, όπως ο Μπίλ Γκέιτς, προσφέρουν φροντίδα στους άστεγους, τους ανέργους, τους μετανάστες και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Και οι τρεις πολιτείες και δήμοι έχουν κυβερνήτες και δημάρχους, του δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Τράμπ μέχρι τώρα, ότι κακό γίνεται είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό το χρεώνει στους δημοκρατικούς, ενώ όλοι ξέρουμε ότι, στις περισσότερες φορές πρόεδροι του κόμματός του φταίνε, όπως και ο ίδιος.
Φαίνεται, να είναι ικανός στο τέλος να πει, οτι, μαζί με τους κινέζους, φταίνε και οι δημοκρατικοί για τον κορονοιό, για να τον πλήξουν εκλογικά.
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Φθινοπώρου και οι άνθρωποι του πλούτου.
Δηλώνει πως θα άρει τα περιοριστικά μέτρα που πήραν οι πολιτείες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μέχρι το Πάσχα των καθολικών, τότε που όλοι οι ειδικοί, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και ο ΠΟΥ φωνάζουν ότι, η περίοδος εκείνη θα είναι η χειρότερη για τις ΗΠΑ.
Η άγνοιά και ο ναρκισσισμός του, συνθέτουν ένα επικίνδυνο μίγμα, για τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο.
Θέλοντας να αποδείξει πόσο “έξυπνος” είναι, που όλα τα ξέρει και όλους τους κερδίζει, και δεν μπορεί να μην μπορεί να κερδίσει και την “αστεία γρίπη”, όπως αρχικά είχε χαρακτηρίσει τον κορονοιό.
Πόσο με στεναχωρεί, να βλέπω την ηγεσία των ΗΠΑ και τους ανθρώπους της, την χώρα της ελευθερίας και την ηγέτιδα της δύσης, να βρίσκονται σε αυτήν την τραγική κατάσταση, που μας επηρεάζει όλους.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 134 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.