Από το «εμάς δεν αγγίζει τίποτα» στο «Και τώρα τρέχουμε» βρίσκεται η Τουρκία, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα του Covid-19.Για τούτο ανακοινώθηκε ότι προχωρά σε 32.000 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού προχωρά προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η μη έγκαιρη αντιμετώπιση της ασθένειας.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά (Fahrettin Koca) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά από σύσκεψη στο υπουργείο του. Επίσης ο Τούρκος υπουργός αποκάλυψε ότι η Τουρκία άρχισε να χορηγεί σε ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται στην εντατική, ένα νέο φάρμακο από την Κίνα που έχει δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
Το δυσάρεστο με την Τουρκία είναι ότι φτάνει σα αυτά τα νούμερα μέσα σε 14 ημέρες. Να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά καταγράφεται επίσημα επιβεβαιωμένο κρούσμα στις 11 Μαρτίου 2020 τη μέρα που η Ελλάδα έκλεινε τα σχολεία και να που έχει φτάσει σήμερα.
Βέβαια υπάρχει και η άποψη που λέει ότι οι αρχές τις Τουρκίας απέκρυβαν τα νούμερα για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Αυτό μένει να επιβεβαιωθεί. Πάντως εκείνο το ευφυολόγημα του Ερντογάν ότι το DNA των Τούρκων μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιό κατέρρευσε παταγωδώς και μένει να δούμε με ποιες συνέπειες.
Τι γίνεται με την τούρκικη οικονομία σε εποχές κορονοϊού
Όπως όλες οι οικονομίες των χωρών που πλήττονται από το κορονοϊό θα υποστούν ζημίες, χωρίς να γνωρίζουν το μεγέθους, γιατί δεν γνωρίζουμε τη διάρκεια του προβλήματα, έτσι και η Τουρκία αντιμετωπίζει ή θα αντιμετωπίσει προβλήματα.
Αναλυτικά το μέλλον τη τούρκικης οικονομίας περιγράφεται από τον Οικονομολόγο καθηγητή Κώστα Μελά, ο οποίος μιλώντας χθες βράδυ στο Kontra Channel είπε:
«Η Τουρκία έχει πολύ μεγάλο χρέος που πρέπει να το εξυπηρετεί και δεν μπορεί να το εξυπηρετεί. Η υποτίμηση του νομίσματος της δημιουργεί τεράστια προβλήματα, όσον αφορά την εξυπηρέτηση του χρέους …
Να ένα άλλο πρόβλημα που δημιουργεί μια τεράστια ανισορροπία στην παγκόσμια οικονομία. Παρακολουθήσατε ότι με την κρίση του κορονοϊού έχουν αποχωρήσει δισεκατομμύρια δολάρια από τις αναδυόμενες οικονομίες και έχουν πάει κι έχουν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ. Γι’ αυτό ενδυναμώνεται το δολάριο.
Και μια από τις χώρες που έχουν αποχωρήσει πολλά χρήματα είναι και η Τουρκία. Άρα η Τουρκία βρίσκεται σε μια κατάσταση που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε «στην κόψη του ξυραφιού».
Έχει υψηλή ανεργία, δεν έχει τις άμεσες ξένες επενδύσεις, που είχε τα προηγούμενα χρόνια, που την βοηθούσαν.
Ο Ερντογάν με νύχια και με δόντια προσπαθεί με μια πιστωτική πολιτική προσπαθεί να διατηρήσει το ρυθμό μεγέθυνσης του ΑΕΠ, λες και ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ είναι αυτός που θα τον σώσει… Είναι σε δύσκολη κατάσταση η Τουρκία.
Παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να επιζήσει, διότι έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να εντάξει στο εγχώριο παραγωγικό του σύστημα πάρα πολλές δραστηριότητες από τις ξένες επιχειρήσεις και να παράγει.
Τώρα ότι παράγει το εξάγει προς την Ευρώπη. Τώρα με αυτή την κρίση όλα αυτά τα πράγματα περιορίζονται και αυξάνουν τους κινδύνους για την τούρκικη οικονομία».
Την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας καταδίκασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τονίζοντας…
Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης…
Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2025, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το μεγάλο αφήγημα της ΝΔ…
Χθες, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, την πιο μικρή μέρα του χρόνου με το μεγαλύτερο…
Ο Δήμος Αθηναίων, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στις μαθήτριες και τους μαθητές να απολαύσουν…
Μια καταιγίδα οργής της ακροδεξιάς άναψε σε όλη την Ευρώπη το βράδυ της Παρασκευής, αφού…