Μετατίθενται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο λόγω κορονοϊού

0

Μετά το Euro 2020, το Copa Amerika και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μετατέθηκαν για το 2021, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.
Αυτή την πρωτοφανή στην ιστορία του ολυμπιακού κινήματος απόφαση ώστε να μετατεθούν κατά έναν χρόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα γίνονταν στο Τόκιο τον προσεχή Ιούλιο αναγκάστηκε, λόγω κορονοϊού, να λάβει η Ιαπωνία.
Αυτό ακριβώς ζήτησε ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Αμπε από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τρίτη. Είναι μια ειρωνεία καθώς το Τόκιο είχε αναλάβει και το 1940 τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτοί δεν έγιναν ποτέ λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (άλλες δύο διοργανώσεις δεν έγιναν, αυτή του 1916 που ήταν να διεξαχθεί στο Βερολίνο και αυτή το 1944 που ήταν να γίνει στο Λονδίνο).
Ο Αμπε εξήγησε στον πρόεδρο της ΔΟΕ ότι η αναβολή είναι αναπόφευκτη λόγω της πανδημίας, καθώς δεν θα είναι καν εφικτή η προετοιμασία των αθλητών –άλλωστε πολλές χώρες με πολυάριθμες ολυμπιακές αποστολές είχαν αρχίσει να διαμηνύουν ότι το σκέφτονται αν θα στείλουν αθλητές, με τελευταία τις ΗΠΑ. Επιπλέον, ανέφερε ο ιάπωνας ηγέτης, θα ήταν αδύνατο και στους θεατές να παρακολουθήσουν οι θεατές τα αθλητικά δρώμενα με τον τρόπο που αρμόζει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Share.

Comments are closed.