Δημήτρης Κουρουβακάλης*: Το μοναδικό ανάχωμα σε σοβαρές υγειονομικές κρίσεις είναι και παραμένει το δημόσιο σύστημα υγείας

0

Κύριε Μητσοτάκη,
μόλις έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια σιώπησαν. Κανένα εξ αυτών δεν διαφημίζεται, ούτε πολύ περισσότερο θέλει ν’ αναλάβει περιστατικό κορονοϊού. Τα προωθούν αυτοστιγμεί στα δημόσια Νοσοκομεία!
Ταυτόχρονα σιώπησαν και οι θιασώτες των ΣΔΙΤ, αφού το αντικείμενο του πόθου τους αποδεικνύεται ανίκανο να ικανοποιήσει τον προορισμό του και αποσύρεται από τα δύσκολα που βιώνει η ελληνική κοινωνία.
Αποδεικνύεται λοιπόν πως το μοναδικό ανάχωμα σε σοβαρές υγειονομικές κρίσεις είναι και παραμένει το δημόσιο σύστημα υγείας.
Το υπουργείο Υγείας οφείλει να εγκαταλείψει τις σκέψεις για ΣΔΙΤ και ΝΠΙΔ και να στηρίξει Δημόσια Νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με προσωπικό, χρηματοδότηση και εξοπλισμό, ώστε να μπορέσουν ν΄ ανταποκριθούν άμεσα και αξιόπιστα σ΄ αυτήν και σε όποια άλλη κρίση εμφανιστεί στο μέλλον.

Σημείωση Σύνταξης: Αυτό το διάστημα ο Δημήτρης Κουρουβακάλης βρίσκεται για προληπτικούς λόγους σε 7ημερη καραντίνα στο σπίτι του, γιατί είναι από τους εργαζόμενους στην κλινική του Ιπποκρατείου που βρέθηκε θετικός στον ιό ένας γιατρός

* Ο Δημήτρης Κουρουβακάλης είναι Πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου & Μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ

Δείτε τα 5 προηγούμενα άρθρα του Δημήτρη Κουρουβακάλη

Share.

Comments are closed.