ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕνΑντιΑ:  Κάλεσμα στο δήμο και το σωματείο για οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιων

0

Η Πρωτοβουλία Πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Λαπιέρη, κάνει λόγο για την ανάγκη οργάνωσης αιμοδοσίας στο Χαλάνδρι τονίζοντας ότι «ο αγώνας ενάντια στον κορονοϊό δεν δίνεται μόνο “μένοντας σπίτι”».\

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια»
«Η κρίση του κορονοϊού ανάμεσα σε άλλα έχει οδηγήσει και σε σημαντικές ελλείψεις αίματος είτε γιατί αυξάνονται οι ανάγκες είτε γιατί εύλογα μειώνονται οι εθελοντές που προσέρχονται στα κέντρα αιμοδοσίας.
Ήδη το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας έχει απευθύνει εκκλήσεις προς τους πολίτες ώστε να προσέλθουν και να δώσουν αίμα. 
Κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες μέρες οι ανάγκες αυτές θα αυξηθούν. Παρόλα αυτά υπάρχει εύλογη ανησυχία από όλους μας για την προσέλευση σε νοσοκομεία ενώ οι θετικές αιμοδοσίες που οργανώνονται σε ανοιχτούς χώρους είναι ελάχιστες. Τελευταίο αναδεικνύει για άλλη μία φορά τον εξαιρετικά κακό σχεδιασμό που έχει γίνει από πλευράς κράτους, το οποίο εδώ και δύο μήνες γνώριζε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες πανδημίας όπως προειδοποιούσε ο Π.Ο.Υ. και δεν συνέταξε κανένα σχέδιο που να περιλαμβάνει όλες τις διαστάσεις αντιμετώπισης της.
Ήδη σε διάφορες περιοχές σύλλογοι παίρνουν την πρωτοβουλία να οργανώσουν σε ανοιχτούς χώρους εθελοντικές αιμοδοσίες ώστε να διευκολύνουν την προσέλευση του κοινού. 
Θεωρούμε ότι ο δήμος μας (με τη ενεργό στήριξη και αρωγή όλων των παρατάξεων αλλά και του σωματείου εργαζομένων του Δήμου) μπορεί και πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τα νοσοκομεία της περιοχής (Αμαλία φλέμιγκ,Σισμανόγλειο) ή με όποιο άλλο νοσοκομείο είναι διαθέσιμο, ώστε να οργανώσει εθελοντικές αιμοδοσίες στα σχολεία, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή, κατά το δυνατόν, προσέλευση του κοινού.
Δεν γίνεται ο αγώνας ενάντια στην πανδημία να επαφίεται απλά στην ατομική ευθύνη όπως μας καλεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Όλοι οι πόροι της κοινωνίας και όλα τα μέσα του οργανωμένου κράτους οφείλουν να συμβάλλουν  με όποιο τρόπο γίνεται ώστε αυτός ο αγώνας να δοθεί με τους καλύτερους όρους

Share.

Comments are closed.