Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα εμπορικά -Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι έρχονται στην Ελλάδα – Αναστολή δακτυλίου

0

Την αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων, πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και άλλων καταστημάτων που ανήκουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, την αναστολή του μέτρου του δακτυλίου έως το τέλος Μαρτίου και καραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αναστέλλεται επίσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ
Η κ. Πελώνη σημείωσε την αύξηση των κρουσμάτων του Κορωναιού και επισήμανε ότι  αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. «Όπως έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός τα δύσκολα είναι μπροστά μας ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος» προειδοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 
«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής – λόγω συνθηκών – σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Επίσης, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.
Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για προσευχή.
Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα αποφασίστηκε ότι ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κορονοϊού.
Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό, καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Share.

Comments are closed.