Categories: Κοινωνία

Κορωνοϊός: 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 103 τα νέα – 8 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία [Βίντεο]

Τα  σημερινά δεδομένα για την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα είναι 103 και το σύνολό τους ανέρχεται σε 331. Συγκεκριμένα, 49 ήταν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ επιβεβαιώθηκαν 54 ακόμη περιπτώσεις από εργαστηριακές εξετάσεις προηγούμενων ημερών.
Αυτή τη στιγμή 51 ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντιϊκή θεραπεία.
44 είναι τα κρούσματα, για τα οποία δεν είναι γνωστό πώς κόλλησαν. Ο κ. Τσιόδρας πάντως ζήτησε να μη χρησιμοποιείται ο όρος «ορφανά».
Ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.000 δείγματα και πως τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων στη χώρα ότι «δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει. Θεωρώ ότι οι επόμενες ημέρες και επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες».
«Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι 67 ετών και είναι όλοι άνδρες. Συνολικά, από τους 51 νοσηλευόμενους, το 57% είναι άνδρες και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 64 έτη», διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας.
«Οι ευπαθείς ομάδες θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, οι υπόλοιποι θα το περάσουν σαν απλή ίωση», επανέλαβε και συνέχισε: «Μπορούμε να λαμβάνουμε παρακεταμόλη (ντεπόν) για τα συμπτώματα».
«Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία», ανέφερε και τόνισε πως «τα μέτρα που ελήφθησαν αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.»
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας και εξέφρασε την ελπίδα αύριο η Ιερά Σύνοδος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι τα συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μέχρι χθες ήταν 228, ενώ 4 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για την ανακοπή της έξαρσης του κορονοϊού, για δραστηριότητες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και εργοδότες.

Δείτε βίντεο του ΣΚΑΙ με την ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον κ. Τσιόδρα

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Θόδωρος Τσίκας*: Το καλό κλίμα είναι θετικό, αλλά χρειάζεται και επίλυση

Η συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στην Άγκυρα πήγε θετικά, όπως αναμενόταν, χωρίς εκπλήξεις. Οι δύο ηγέτες διατύπωσαν με…

3 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Το Πολλαπλό Σχολικό Βιβλίο σε ένα συνεχές αδιέξοδο

Είχαμε επισημάνει σε προηγούμενες ανακοινώσεις του Τομέα μας ότι το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας είναι…

6 ώρες ago

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων είπε «όχι» στα μπόνους για τα ύψη των κτιρίων -Δούκας: Δεν αντέχουμε άλλα μεγαθήρια

«Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας,…

16 ώρες ago

Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν από την Άγκυρα: Αιχμές για Θράκη και Μονή της Χώρας, κυπριακό, κόντρα για τη Γάζα [Βίντεο]

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα συναντήθηκε, στην Άγκυρα, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ…

18 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος: Ποια είναι τα 72.000 ακίνητα της δημόσιας περιουσίας που η Κυβέρνηση δεν αξιοποιεί προς όφελος του ελληνικού λαού;

«72.000 ακίνητα που ανήκουν στον ελληνικό λαό, από ολόκληρα κτήρια και οικόπεδα φιλέτα, μέχρι διαμερίσματα…

22 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2014 στις 20:00 στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Πολυλειτουργικού Κέντρου του…

23 ώρες ago