Κορονοϊός: 228 τα κρούσματα στην Ελλάδα, 38 νέα, τα 22 «ορφανά» [Βίντεο]

0

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι τριάντα οκτώ και ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανεβαίνει στους 228
Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Μάλιστα, όπως ανέφερε, τα «ορφανά» κρούσματα είναι 22. Επίσης να πούμε ότι 57 ασθενείς νοσηλεύονται, 5 είναι οι διασωληνωμένοι και έχουν δοθεί 8 εξιτήρια και αυτό είναι το παρήγορο
Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ θα υποστηριχθεί ηλεκτρονική στιγμιογράφηση για χρόνια ασθενείς με πνευμονία.
Την ίδια στιγμή, τα ΜΜΜ θα πρέπει να λειτουργούν με κατά το δυνατόν λιγότερο συνωστισμό, μιας και η αποφυγή συνωστισμού είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κ. Τσιόδρας ώστε να μην παρατηρηθούν συνθήκες όπως αυτές στα σούπερ μάρκετ καθώς ευνοούν την μετάδοση ασθένειας. Αυτό που επισήμανε αρκετές φορές ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας είναι ότι θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί την ατομική του ευθύνη ως προς τη μετάδοση του ιού, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του.
«Τα μέτρα δεν αποδίδουν αμέσως, αλλά μετά από 2-3 εβδομάδες. Εμένα δεν με ανησυχούν οι θάνατοι, αλλά τα ορφανά κρούσματα. Πρέπει να απομονωνόμαστε, γιατί ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο επίπεδο της Ιταλίας. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε όχι σαν να μην έχουμε κορονοϊό και να μη θέλουμε να κολλήσουμε, αλλά σαν να έχουμε και να μην πρέπει να τον μεταδώσουμε. Το παν είναι η συλλογική ευθύνη», είπε μεταξύ άλλων ο λοιμωξιολόγος.
«Οι καπνιστές μπορεί να κινδυνεύουν περισσότερο να εκτεθούν, φοβάμαι για αυτούς, αλλά μιλώ βάσει πειραματικής έρευνας και όχι αξιόπιστων τελικών στοιχείων. Πρέπει να τονίσω την ηρωικότατα και την απίστευτη δύναμη των ανθρώπων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας», συνέχισε.
«Τα περισσότερα κρούσματα παιδιών είναι ήπια, δεν μας ανησυχούν, περισσότερο μας ανησυχούν οι μεγάλοι. Κύριος τρόπος μετάδοσης είναι τα αεροσταγονίδια, μένουν στο ένα μέτρο και ταξιδεύουν μέχρι και στα δύο μέτρα».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τους τους δυο σημερινούς θανάτους:
«Ανακοινώνονται δύο θάνατοι από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2:
90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.
67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί
».

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ με τις σημερινές ανακοινώσεις του κ. Τσιόδρα

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner