Ι. Π. Μεσολογγίου: Ματαιώθηκαν και επίσημα οι Γιορτές Εξόδου [Βίντεο[

0

Με μήνυμά του από την Πινακοθήκη του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος ανακοίνωσε την ματαίωση των Εορτών Εξόδου 2020. Όπως είπε,  «…Είναι μια απόφαση δυσάρεστη αλλά επιβεβλημένη…».
Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου κ. Λύρου
«Συμπολίτισσες  και  Συμπολίτες
Βιώνουμε όλοι τις συνέπειες μιας πανδημίας. Η ζωή μας, η καθημερινότητά μας, ο προγραμματισμός μας αλλάζει με ταχείς κι ανατρεπτικούς ρυθμούς. Δυστυχώς και στη χώρα μας η διάδοση του κορονοϊού έχει ήδη τραγικά αποτελέσματα.
Έχουμε χρέος να προστατέψουμε την δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πολιτείας αλλά και την αίσθηση της ευθύνης μας έναντι των πολιτών, θα πρέπει να ματαιωθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις Εορτές Εξόδου
Είναι μια απόφαση δυσάρεστη αλλά επιβεβλημένη. Η Εικόνα της Εξόδου κάθε χρόνο συνοδεύεται απ όλους μας με τιμή και  σεβασμό στους Αθανάτους της 10ης Απριλίου 1826.  Είναι η περηφάνια μας, η αιώνια Δόξα της Ιεράς Πόλεως  του Μεσολογγίου. Αυτό δεν μπορεί τίποτε να το αλλάξει. Είναι βαθιά ριζωμένο στην ψυχή και τη συνείδησή μας.
Προφυλάσσουμε τους συνανθρώπους μας και τον εαυτό μας, έτσι ώστε το 2021 να είμαστε όλοι γεροί και υγιείς για να γιορτάσουμε με την λαμπρότητα που αξίζει την  εκατοστή ενενηκοστή Πέμπτη επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου και τα 200 χρόνια της Ελεύθερης Ελλάδας μας. Δυο γεγονότα που έγραψαν την Ιστορία.
Για εμάς σ αυτή την πόλη,  το παράδειγμα των Εξοδιτών  φωτίζει  το δρόμο μας.  Δίνει κουράγιο και δύναμη μπροστά σε κάθε δύσκολη στιγμή. Ας είναι η μνήμη τους αιώνια. Να διδάσκει σε κάθε άνθρωπο το δρόμο της Αρετής , των Αξιών και της Εντιμότητας. Μόνο μέσα από αυτό το δρόμο κάθε προορισμός είναι ασφαλής.

Σας ευχαριστώ – Καλή δύναμη σε όλους»

Δείτε το βίντεο με το μήνυμα Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου για τη ματαίωση Γιορτών Εξόδου

Share.

Comments are closed.