Διακόπτεται η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας λόγω κορονοϊού

0

Για της δημόσιας υγείας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι διακόπτει την λαμπαδηδρομία που ήταν σε εξέλιξη στον ελλαδικό χώρο.
Μετά την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στη Σπάρτη, παρά τις αντίθετες συστάσεις, να μην συγκεντρώνοντας πολλοί άνθρωποι μαζί λόγω κορονοϊού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι «η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή “Τόκυο 2020” θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
«H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!
H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.
Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.
Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή “Τόκυο 2020” θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού
».


 

Δείτε βίντεο του apela.gr και του ionian channel με το χαμό που γίνεται στη Σπάρτη λόγω Τζεράρντ Μπάτλερ


Share.

Comments are closed.