Ι. Π. Μεσολογγίου: Σύσκεψη του Δημάρχου Κώστα Λύρου για τις Εορτές Εξόδου

0

Τα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά σε σχέση με τον κορονοϊό και η επίπτωση που μπορούν να έχουν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ στην τέλεση των Εορτών Εξόδου, εξετάστηκαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός του Δημάρχου Κώστα Λύρου, όλοι οι επικεφαλής (Π. Σκαρμούτσος, Θ. Γερολυμάτος και Δ. Κοτσόργιος) πλην του Ν. Καραπάνου ο οποίος δήλωσε αδυναμία. Συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας και συντονιστής των Εορτών Εξόδου, Κων/νος Γιαννόπουλος, η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Παρασκευή Πετρονικολού, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Βασιλείου, η πρόεδρος της Δ.Κ. Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή, μέλη της συντονιστικής επιτροπής των Γιορτών Εξόδου κ.α.
Ο διάλογος διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα κι ήταν γόνιμος και εποικοδομητικός. Από  πλευράς της δημοτικής αρχής τονίστηκε πως οι Εορτές έχουν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και τις επόμενες μέρες πρέπει να γίνουν οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες όπως η έγκριση του προγράμματος από το Δημοτικό Συμβούλιο κ.λπ. Οι διαδικασίες δεν μπορούν να μην προχωρήσουν γιατί είναι απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Ωστόσο εκφράστηκε η επιθυμία να συζητηθούν όλα τα δεδομένα και να ακουστεί και η άποψη των επικεφαλής σε συνάρτηση με τον κορονοϊό, καθώς μέρα με τη μέρα προκύπτουν ολοένα και περισσότερα περιοριστικά μέτρα από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση.
Κοινή διαπίστωση των παραβρισκόμενων ήταν ότι προστασία της δημόσιας υγείας είναι πέρα και πάνω όλων και σε κλίμα σύμπνοιας κρίθηκε σκόπιμο να προχωρήσουν μεν οι διαδικασίες προετοιμασίας των Εορτών, αλλά όλα πλέον είναι υπό την αίρεση των οδηγιών από τις αρμόδιες αρχές. Σε αυτό εντάσσεται και η τέλεση των Γιορτών Εξόδου καθώς ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα αναμένει εντολές και θα συμμορφωθεί στις οδηγίες των αρμόδιων φορέων όπως επιτάσσει η ανάγκη προστασίας του πληθυσμού.

Share.

Comments are closed.