Κορονοϊός: Υπάρχει ενδεχόμενο οι Πανελλήνιες να πάνε για Ιούλιο ή Σεπτέμβριο

0

Για την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σχολείων στη χώρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χαθεί η χρονιά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για το κατά πόσον θα παραταθεί η περίοδος αναστολής της λειτουργίας τους.
«Δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση. Θα ακούμε τους ειδικούς και θα πορευόμαστε με βάση τα όσα μας λένε, όπως έχει συμβεί και έως τώρα», ανέφερε αρχικά.
«Στο διάστημα των 14 ημερών όπου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης της χώρας, οι ειδικοί θα αναλύουν, θα εξετάζουν τα δεδομένα και θα δούμε αν θα υπάρξει επιμήκυνση της αναστολής. Αυτήν την στιγμή η απόφαση ισχύει ως τις 24 Μαρτίου», τόνισε.
«Για το σχολείο, εφόσον μιλάμε για μια αναστολή λειτουργίας δύο – τριών εβδομάδων, τα μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών, θα γίνουν με ήπιο τρόπο. Αναμόρφωση των διδακτικών ωρών, μείωση της διάρκειας σε 35 λεπτά, πιο εντατική διαδικασία μάθησης και περικοπή των περιπάτων».
«Αν πάμε σε μεγαλύτερη αναστολή τότε υπάρχει το ενδεχόμενο επέκτασης του σχολικού έτους, μείωση της διδακτικής ύλης και, ναι, υπάρχει ενδεχόμενο μετακύλισης των πανελληνίων εξετάσεων. και αν κριθεί ότι οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, τότε ενδέχεται οι Πανελλαδικές να μετακυλισθούν για τον Σεπτέμβριο. Δεν θα χαθούν όμως οι εξετάσεις ούτε το σχολικό έτος».

Share.

Comments are closed.