Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος  στο ΑΧΕΠΑ 53χρονος εργαζόμενος σε νοσοκομείο- Σε καραντίνα 32 εργαζόμενοι νοσοκομείων Καστοριάς και Κοζάνης

0

Θετικός στον κορονοϊό 53χρονος εργαζόμενο του Νοσοκομείου Καστοριάς, ο οποίος  βρίσκεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Ο ασθενής, που εργάζεται ως παρασκευαστής εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καστοριάς, αισθάνθηκε αδιαθεσία, χωρίς ωστόσο να έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό. Δεδομένου ότι είναι κάτοικος Σιάτιστας, πήγε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου εκεί το προσωπικό τον εξέτασε και ήρθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, για να λάβει οδηγίες.
Ωστόσο, αρχικά ο ΕΟΔΥ δεν θεώρησε τον 53χρονο «ύποπτο» κρούσμα. Όμως, ο άνδρας, συνοδεία του αδερφού του, πήρε ταξί και μετέβη στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου εκεί ου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε αρχίσει  να εμφανίζει εικόνα πνευμονίας. Εν τέλει, μετά από επικοινωνία του Νοσοκομείου Κοζάνης με τον ΕΟΔΥ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κρούσμα και διασωληνώθηκε, ενώ ξεκίνησε και διαδικασία αναζήτησης κλίνης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Επειδή το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που είναι νοσοκομείο αναφοράς και διέθετε κενή κλίνη ΜΕΘ, δεν μπόρεσε να τον δεχθεί, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για να γίνει διαχωρισμός της ΜΕΘ, ώστε να μη βρεθεί στον ίδιο χώρο ο πάσχων από κορονοϊό με τους άλλους τρεις που ήδη νοσηλεύονται στη συγκεκριμένη ΜΕΘ, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.
Ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να αναχαιτιστεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, έλαβε την απόφαση να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες στα σπίτια τους όλοι οι εργαζόμενοι στο Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καστοριάς, περίπου 15 άτομα, καθώς και επιπλέον 17 άτομα στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές της Παθολογικής, των ΤΕΠ, τραυματιοφορείς καθώς και εργαζόμενοι στα Εργαστήρια.
Μιλώντας στο protothema.gr και στο ygeiamou.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννάκος εξηγεί ότι η 14ημερη καραντίνα του προσωπικό του δημοσίων νοσοκομείων είναι μεν προληπτικό μέτρο για την προστασία των ιδίων και της δημόσιας υγείας ωστόσο δημιουργεί τεράστια κενά στην λειτουργία των υγειονομικών δομών, που ήδη λειτουργούν στο «κόκκινο», λόγω της χρόνιας υποστελέχωσης τους.

Share.

Comments are closed.