Χαλάνδρι: Αντιπαράθεση Γιώργου Κουράση με Σίμο Ρούσσο για τα τεκταινόμενα στο Έβρο και το προσφυγικό-μεταναστευτικό

0

Με ανοιχτή επιστολή, ο τέως δήμαρχος Χαλανδρίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση», Γιώργος Κουράσης, μέμφεται τον νυν δήμαρχο, Σίμο Ρούσσο, για τη «διχαστική ρητορική του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και αυτή αυτή αποτυπώνεται σε αναρτήσεις του δεύτερου στο facebook.
Μάλιστα, o κ. Κουράσης, αρχίζει την επιστολή του καταγγέλλοντας ότι τη στιγμή που οι «Ένοπλες Δυνάμεις, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, νυχθημερόν να φυλάξουν τα σύνορα της χώρας και να την προστατεύσουν από τη μαζική εισροή χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, που στέλνει ο Ερντογάν, υπάρχουν κάποιοι «αλληλέγγυοι», που συντάσσονται με τη γραμμή Ερντογάν

Και πιο κάτω ο κ. Κουράσης απευθυνόμενος στον κ. Ρούσσο του λέει ότι δεν αποτελεί «την αριστοκρατία της πονοψυχίας σε αυτή τη χώρα» και τον καλεί να αρθεί στον θεσμικό ρόλου του, υιοθετώντας «μια ενωτική – εθνική στάση» απέναντι στο ζήτημα των μεταναστών.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Κουράσης – “Χαλάνδρι Σε Δράση” προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου
«Όταν όλη η Ελλάδα αγωνιά και έχει στραμμένο το βλέμμα της στον Έβρο και στις Ένοπλες Δυνάμεις που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, νυχθημερόν, να φυλάξουν τα σύνορα της χώρας και να την προστατεύσουν από τη μαζική εισροή χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, που στέλνει ο Ερντογάν, υπάρχουν κάποιοι «αλληλέγγυοι», που συντάσσονται με τη γραμμή Ερντογάν!
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με τη γνωστή απαξιωτική, διχαστική και ισοπεδωτική ρητορική του, χαρακτηρίζει «ναζήδες» και «φασίστες» όλους εκείνους που στηρίζουν την επιλογή της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα σύνορα, ώστε να μην επιτραπεί η παράνομη είσοδος πολλών χιλιάδων μεταναστών και λιγότερων προσφύγων.
Επίσης, αποκάλεσε “ακροδεξιούς τραμπούκους” και “τάγματα εφόδου” τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τέτοιες ανθελληνικές συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες.
Κύριε Ρούσσο, ασφαλώς ξεχνάτε την αλληλεγγύη και τη φιλοξενία που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η χώρα, και ειδικά οι νησιώτες, τα τελευταία 5 χρόνια, σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά εδώ πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εισβολής!
Κύριε Ρούσσο, δεν είστε μόνο εσείς που νοιάζεστε για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τουλάχιστον όχι περισσότερο από όσο νοιάζεται οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος.
Δεν αποτελείτε ευτυχώς την αριστοκρατία της πονοψυχίας σε αυτή τη χώρα. Χαρακτηρίζετε εύκολα ανθρώπους ως “ακροδεξιούς”, χαράζετε μόνος σας γραμμές τάχα ανθρωπισμού, όπου απέναντι σας είναι ποιοι; Έλληνες συμπατριώτες σας, αν δεν σας πειράζει….
Κύριε Ρούσσο, δεν είμαστε εμείς οι “ναζήδες” και οι “ακροδεξιοί”, επειδή αγαπάμε την πατρίδα μας. Μια αγάπη που δεν εκδηλώνεται από εσάς που ασπάζεστε την ρητορική του εχθρού της χώρας και αναπαράγετε την τουρκική προπαγάνδα. Εσείς που αδιαφορείτε για την ασφάλεια της πατρίδας σας και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί αρχικά τους πρόσφυγες και μετά τους μετανάστες, για να παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι του πολέμου και να εκβιάσει την Ευρώπη.
Κύριε Ρούσσο, είστε Δήμαρχος Χαλανδρίου, είστε ο πρώτος πολίτης ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, δεν είστε ο ηγέτης μιας αριστερής συνιστώσας, ούτε ο μπροστάρης μιας φράξιας λίγων… δικαιωματιστών ή περιθωριακών. Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στον ρόλο σας, αυτόν του Δημάρχου όλων των Χαλανδραίων να κρατήσετε τις σκέψεις σας για τον εαυτό σας, να σταματήσετε τις διχαστικές αναρτήσεις και τους αήθεις χαρακτηρισμούς σε συμπολίτες μας που έχουν αντίθετη άποψη από εσάς. Ειδικά αυτή την περίοδο, που η πατρίδα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.
Θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο μια ενωτική – εθνική στάση εκ μέρους σας, απαλλαγμένη από ιδεοληψίες και κομματικές επιλογές.

Γιώργος Κουράσης “Χαλάνδρι σε Δράση’»

Άμεση απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος- Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χαλανδρίου Κώστας Ευθυμίου στην επιστολή Κουράση
Απαντώντας ο κ. Ευθυμίου, κατηγορεί τον κ. Κουράση ότι βγήκε από τον βαθύ του ύπνο «για να κατηγορήσετε τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο για τον υποτιθέμενο αντεθνικό και αντιπατριωτικό ρόλο του. Ταυτιζόμενος απόλυτα με όλα τα ακροδεξιά τρολ τα οποία αυτή την στιγμή γεμίζουν το διαδίκτυο με τις υστερικές κραυγές τους»
Πιο κάτω αναφέρει ότι «είτε πρόκειται για την ΑΟΖ, είτε πρόκειται για την συνθήκη της Λωζάννης, είτε πρόκειται για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που αφορούν τον εναέριο χώρο η την υφαλοκρηπίδα η μόνη εθνική γραμμή είναι η επίκληση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».
Τέλος σε σχέση με τις αναρτήσεις του δημάρχου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο λόγος του δημάρχου ή με τους ναζί ή με την κοινωνία έθεσε τα όρια του διχασμού ακριβώς εκεί που χρειάζεται προς όφελος της πατρίδας και της δημοκρατίας η δική σας διχαστική επιστολή για μικροπολιτικό όφελος προσπαθεί να διχάσει όλους όσους χαρακτηρίζουμε γενικά ότι ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο.»

Αναλυτικά η απάντηση του Κώστα Ευθυμίου στον κ. Κουράση
«Αγαπητέ κύριε Κουράση βγήκατε από το βαθύ σας ύπνο για να κατηγορήσετε τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο για τον υποτιθέμενο αντεθνικό και αντιπατριωτικό ρόλο του. Ταυτιζόμενος απόλυτα με όλα τα ακροδεξιά τρολ τα οποία αυτή την στιγμή γεμίζουν το διαδίκτυο με τις υστερικές κραυγές τους. Οφείλετε να θυμάστε ότι όποτε η χώρα ακολούθησε τις υστερικές εθνικές κραυγές βρέθηκε η ίδια ζημιωμένη με πιο πρόσφατο παράδειγμα που φαντάζομαι γνωρίζετε την τραγωδία της Κύπρου. Οπαδοί και ιδεολογικοί φίλοι εκείνης της χούντας είναι τα σημερινά ακροδεξιά τρολ.
Οφείλεται επίσης να γνωρίζετε ότι είτε πρόκειται για την ΑΟΖ, είτε πρόκειται για την συνθήκη της Λωζάννης, είτε πρόκειται για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που αφορούν τον εναέριο χώρο η την υφαλοκρηπίδα η μόνη εθνική γραμμή είναι η επίκληση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.
Καμία χώρα δεν μπορεί να επικαλείται το διεθνές δίκαιο, ειδικά σήμερα με τις συντελούμενες γεωστρατηγικές αλλαγές και πολύ περισσότερο η δική μας που πιέζεται ως γνωστόν από το γείτονα χωρίς η ίδια να το σέβεται και να το εφαρμόζει .
Άρα αυτό είναι και το νόημα των λόγων του δημάρχου Χαλανδρίου απέναντι στην τωρινή εθνικιστική υστερία, απέναντι σε απρόκλητους ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων διεθνών μέσων από δήθεν αγανακτισμένους ακροδεξιούς, απέναντι σε έγκυο πρόσφυγα που οι βρισιές ακροδεξιών κάνουν το γύρο του κόσμου, απέναντι στις πυρπολήσεις εγκαταστάσεων και τους ξυλοδαρμούς ανθρώπων από ΜΚΟ που επίσης κάνουν το γύρο του κόσμου.
Όσοι ταυτίζουν τις συντεταγμένες δυνάμεις της πολιτείας με τους έξαλλους κουμπουροφόρους εθελοντές που ποζάρουν με τις στολές παραλλαγής και καλούν σε κυνήγι μεταναστών από το διαδίκτυο ή στα ίδια τα σύνορα μόνο καλό δεν κάνουν στην πατρίδα μας. Και δυστυχώς ψαρεύοντας στα θολά νερά του εθνικισμού και όχι του πατριωτισμού.
Εσείς κάνατε πρώτος αυτή την ταύτιση με την ανοιχτή επιστολή σας ταυτίζοντας το λόγο της λογικής με τις υστερικές κραυγές επικίνδυνων ακροδεξιών.
Προς επίρρωσην των όσων σας γράφω αρκεί να διαβάσετε τις αναρτήσεις αυτών που επικροτούν την ανοιχτή σας επιστολή και που δεν διστάζουν να υποδεικνύουν ότι ο νυν δήμαρχος Χαλανδρίου πρέπει να υποβληθεί σε τεστ dna προκειμένου να ελεγχθεί η καταγωγή του .
Ο λόγος του δημάρχου ή με τους ναζί ή με την κοινωνία έθεσε τα όρια του διχασμού ακριβώς εκεί που χρειάζεται προς όφελος της πατρίδας και της δημοκρατίας η δική σας διχαστική επιστολή για μικροπολιτικό όφελος προσπαθεί να διχάσει όλους όσους χαρακτηρίζουμε γενικά ότι ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο.
Αναρωτιέμαι πραγματικά ποιοί είναι αυτοί και για ποιο λόγο επιδιώκουν έννοιες όπως διεθνές δίκαιο, ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα να τεθούν υπό αμφισβήτησή έννοιες που ο αντίπαλος Ερντογάν τα έχει θέσει υπό αμφισβήτηση εδώ και χρόνια. Και που αυτός ,η πολιτική του αντίληψή και η επεκτατική του πολιτική τον κάνουν όχι μόνο δικό μας εχθρό αλλά και της ίδιας του της χώρας ,των Κούρδων που τον πολεμάνε στην πρώτη γραμμή μαζί με τους Σύριους συντρόφους τους. Σε αυτούς τους λαούς αλλά και σε όσους δοκιμάζονται από τα ευρύτερα γεωστρατηγικά σχέδια που καταστρέφουν χώρες και εξαθλιώνουν λαούς οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι.
Όσοι πιστεύουν ότι αρκούν οι φωνές μίσους για να προστατέψουν την χώρα από τους επιφαινόμενους παγκόσμιους σχεδιασμούς είναι πολύ γελασμένοι. Η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης είναι με τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα που ψηφίζουν εάν εσείς επιθυμείτε να αλλάξετε στρατόπεδο είναι δικαίωμα σας αλλά τουλάχιστον μην τους επικαλείστε.
Κώστας Ευθυμίου
»

Οι αναρτήσεις του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου στο facebook
Δείτε πιο κάτω τις δυο επίμαχες αναρτήσεις του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου που προκάλεσαν την αντιπαράθεση
Η πρώτη με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2020 στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η γραμμή χαράχτηκε, ο καθένας στο πόστο του:
Η με τους ανθρώπους ή με τους ναζήδες.
Η σιωπή είναι συνενοχή

Και η δεύτερη με ημερομηνία 5 Μαρτίου 2020 όπου αναφέρει: «Οι άλλοι με τα τάγματα εφόδου, τις κραυγές, το μίσος και την Πατριδοκαπηλία. Εμείς με χαρτί και μολύβι για τα παιδιά της Μόριας, για τα παιδιά όλου του κόσμου. Για το μέλλον…»

Share.

Comments are closed.