Βαγγέλης Μαλέσιος: Η Τουρκία του Ερντογάν άρχισε τον πόλεμο κατά της Ελλάδας και Ευρώπης?

0

Οι πληροφορίες λένε, ότι στην γείτονα χώρα τα μέσα ενημέρωσης γνωστοποιούν πως άνοιξαν τα σύνορα προς την Ελλάδα!
Οι ευρισκόμενοι εκεί πρόσφυγες και μετανάστες ενημερώνονται, ενθαρρύνονται και διευκολύνονται μάλιστα να πάνε προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα και να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη !
Ήδη πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών αναχαιτίζεται στα σύνορα του Έβρου από την αστυνομία και τον στρατό και οι δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε, πως 120.000 προσφύγων και μεταναστών πλησιάζουν τα παράλια του Αιγαίου!
Αντί λοιπόν για σφαίρες και βόμβες φαίνεται, πως ο Ερντογάν προτίμησε να ξεκινήσει τον πόλεμο προσβάλλοντας τα σύνορά μας με ομάδες χιλιάδων μεταναστών!
Γνώριζε η σημερινή κυβέρνηση της χώρας μας, πως ο Ερντογάν κάποια στιγμή θα μπορούσε να ωθήσει την κατάσταση στο σημερινό σημείο, στα πλαίσια των γεωστρατηγικών του επιδιώξεων και των αποτελεσμάτων του πολέμου στη Συρία?
Πιστεύω πως η απάντηση είναι ΝΑΙ!
Πήρε μέτρα ενίσχυσης των θαλασσίων συνόρων μας οχτώ μήνες τώρα που ανέλαβε την κυβερνητική ευθύνη?
Η απάντηση είναι ΟΧΙ!
Η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας έμεινε ισχνή και αδύναμη δηλ στην κατάσταση, που την άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι δυνάμεις του Λιμενικού και της Frontex, που περιπολούν στα νησιά μας ουδόλως ενισχύθηκαν!
Η κυβέρνηση, που μέσα στη διαμορφούμενη κατάσταση ανακοινώνει, πως δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους επιδιώκουν να περάσουν τα σύνορα της χώρας μας γνωρίζει, πως αυτό θα μείνει στα λόγια, αν η κατάσταση στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας μείνει στο σημείο, που βρίσκεται σήμερα!
Έστω και την ύστατη ώρα είναι ΕΠΕΙΓΟΝ να σταθεί υπεύθυνα με ισχυρή βούληση, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, αλλιώς τα νησιά μας και η χώρα θα βρεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο!

* Ο Βαγγέλης Μαλέσιος υπήρξε βουλευτής  και υφυπουργός δημοσίας τάξης του ΠΑΣΟΚ

Δείτε τα  3 προηγούμενα άρθρα του Βαγγέλη Μαλέσιου

Share.

Comments are closed.