Έλληνες και Τούρκοι φωτορεπόρτερ υπέγραψαν πρωτόκολλο φιλίας και συνεργασίας

0

Ο πρόεδρος των ελλήνων φωτορεπόρτερ μελών της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), Χρήστος Μπόνης και ο πρόεδρος των τούρκων  φωτορεπόρτερ μελών της Turkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), Ríza Özel,  υπέγραψαν πρωτόκολλο φιλίας και συνεργασίας.
Η τελετή υπογραφής διεξήχθη στο πλαίσιο της συνάντησης της Κριτικής Επιτροπής Τύπου της Χρονιάς στην Αττάλεια πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό ίδρυμα της Σχολής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Akdeniz.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου οι δυο πρόεδροι δήλωσαν:
Ο Πρόεδρος των τούρκων φωτορεπόρτερ, Ríza Özel, δήλωσε μετά τη υπογραφή: «Η TFMD, ως ένας αδελφός σύλλογος, υπογράφουμε ένα πρωτόκολλο με την Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ. Οι δύο ενώσεις, ελπίζω ότι θα λειτουργήσουμε στην ίδια επιχειρηματική γραμμή και θα κάνουμε καλή δουλειά. 
Η κοινή επιθυμία των προέδρων και των δύο είναι να καλλιεργηθεί στους μελλοντικούς συναδέλφους μελλοντική φιλία κατά την υλοποίηση του έργου τους
Η Ελλάδας και η Τουρκία, που βρίσκονται στις δυο πλευρές της ίδιας θάλασσας και ας μην ότι είμαστε δύο χώρες που μοιράζονται κοινή κουλτούρα και ιστορία.
Είμαστε αδέρφια και οι λαοί μας είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με αδερφική φιλιά.
»

Ο Πρόεδρος της ΕΦΕ, Χρήστος Μπονής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του πρωτοκόλλου και δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που η ΕΦΕ καλείται στο εξωτερικό με μια τόσο μεγάλη γιορτή και μάλιστα από ξένη ένωση.» και συνέχισε «Το πρώτο που πρέπει δούμε είναι πολύ μεγάλη υψίστη τιμή που μας κάνει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της TFMD δεδομένου ότι είναι το μοναδικό πρωτόκολλο που έχει υπογράψει η TFMD με ξένη ένωση και έτσι περνάει το μήνυμα της αλληλεγγύης.Το δεύτερο είναι ότι αυτό το πρωτόκολλο υπογράφεται από δυο ενώσεις φωτορεπόρτερ που οι σχέσεις των δύο κρατών δεν είναι και ιδανικές

Η ανάρτηση του Χρήστου Μπόνη στο facebook
«Αττάλεια
Σήμερα (χθες) Παρασκευή(28/2/2020) εκπροσωπώντας την ΕΦΕ (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας) παραβρέθηκα σε ειδική τιμητική εκδήλωση της αντίστοιχης Ένωσης της Τουρκίας μετά από πρόσκληση της, να παρευρεθήκαμε ετήσιο  Φεστιβάλ Φωτογραφίας που διοργανώνουν.
Είναι ένα φεστιβάλ που διαρκεί περίπου 30 χρόνια!!! και διαρκεί επί 5 ημέρες, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες αλλά και ακροατές των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει. Προσκεκλημένοι είναι πάντα και ξένοι συναδέλφου (από διάφορα μέσα και  πρακτορεία) οι οποίοι λαμβάνουν μέρος κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων (την τρίτη ημέρα) στην κριτική επιτροπή για την επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας από διάφορες ενότητες που έχει προ επιλέξει η οργανωτική επιτροπή  Το φωτογραφικό υλικό είναι μια συλλογή από όλους τους Τούρκους φωτορεπόρτερ για την  χρονιά που πέρασε καθώς παράλληλα δε υπάρχει και ειδική κατηγορία των σπουδαστών των σχολών  .
Η συγκεκριμένη επιτροπή αφοί παρακολουθεί μια προς μια τις φώτο κατά κατηγορία ψηφίζει αναλόγως το κριτήριο του κάθε κριτή  και στο τέλος επιλέγεται με την γεωμετρική πρόοδο η καλύτερη της κατηγορίας.
Η ΕΦΕ η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της επιλεγεί να συμμετάσχει σε αυτή την μεγάλη γιορτή,  όπου κατά την διάρκεια των εγκαινίων (όπως και σε όλα τα περασμένα χρόνια) παρευρίσκονται  εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, των οργανώσεων (συναφών και μη) δημοσίων οργανισμών, καθώς και όλων των επιμελητηρίων ,έτυχε μιας ακόμη πολύ μεγάλης διάκρισης.
Σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο της Αττάλειας (μιας πόλης 2.εκ κάτοικων) και σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από φωτορεπόρτερ αλλά και σπουδαστές των σχολών υπέγραψε ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ με την αντίστοιχη ένωση την TFMD.
Είναι πολύ μεγάλη τιμή, θεωρώ η υψίστη για τα χρονικά της ιστορία της  , να  επιλεγεί για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της TFMD , η  Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας  !!!!, διότι είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ(ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η TFMD !!!!!
Κάτι το οποίο μας κάνει υπερήφανους παράλληλα δε  μας δίνει κουράγιο  να ξεκινήσουμε και εμείς για αναλόγου  τέτοιου είδους διοργανώσεις Βεβαία χρειάζεται Υπέρ προσπάθεια , συμμετοχή όλων  ,χρόνο ,και αποφασιστικότητα  
 Για την ιστορία να αναφέρω ότι στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν με την ιδιότητα του ξένου ανταποκριτή και δυο καταξιωμένοι Έλληνες φωτορεπόρτερΛευτέρης Πιταράκης (ανταποκριτής του A/P στην Κων/πολη και η Λουΐζα Γκουλιαμάκη (ανταποκρίτρια στην Αθήνα του Γαλλικού Πρακτορείου)»

  • Διαβάστε ρεπορτάζ για την υπογραφή του πρωτοκόλλου από την τούρκικη ιστοσελίδα haberler.com

Δείτε το βίντεο του DHA από την τελετή αδελφοποίησης

Share.

Comments are closed.