Έβρος: Οι Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις με τη βοήθεια των drone [Βίντεο]

0

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στον Έβρο, με τις συγκρούσεις στα σύνορα να είναι αδιάκοπες.
Με λίγα λόγια χτυπάει… κόκκινο η τουρκική προκλητικότητα τις τελευταίες ώρες. Οι Τούρκοι βοηθούν τους μετανάστες στη μετακίνηση προς τις Καστανιές Έβρου και τους μοιράζουν δακρυγόνα, ενώ ρίχνουν πλέον και οι ίδιοι χημικά σε Έλληνες αστυνομικούς.
Η ρίψη των χημικών από την τουρκική πλευρά καθοδηγήθηκε με τη χρήση δύο drones που πετούσαν στο σημείο
Από τις 06.00 το πρωί σήμερα Κυριακή μέχρι πριν από λίγο έχουν καταγραφεί περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 60 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται σε όλο το μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με αποτέλεσμα να μαίνονται άγρια επεισόδια με τις ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού.

Ενισχύονται οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού στα σύνορα
Λόγω του τεταμένου κλίματος, δόθηκε εντολή ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού στις Καστανιές Έβρου. Την ίδια ώρα, βίντεο έχουν καταγράψει τα ηχητικά μηνύματα του ελληνικού στρατού, με τα οποία προειδοποιούν τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Η κυβέρνηση στέλνει SMS προς τους μετανάστες: Τα σύνορα είναι κλειστά
Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει μαζικά μηνύματα SMS στα κινητά όσων έχουν συγκεντρωθεί πέριξ των συνόρων. Το μήνυμα που αποστέλλεται σε όλους όσοι πλησιάζουν τα σύνορα είναι το εξής:

«Κανείς δεν μπορεί να διασχίσει τα ελληνικά σύνορα. Ολοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται πραγματικά να εισέλθουν. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί».

ΟΗΕ: Νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας η προστασία των συνόρων της
Στο μεταξύ, έκκληση ώστε να επανέλθει η ηρεμία στα ελληνοτουρκικά σύνορα απηύθυνε ο ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο Μπάμπαρ Μπαλούτς, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο τόνισε εμμέσως πως είναι νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας να προστατέψει τα σύνορά της.
«Οι χώρες έχουν ασφαλώς το νόμιμο δικαίωμα να ελέγχουν τα σύνορά τους και να διαχειρίζονται τις παράνομες μετακινήσεις, όμως θα πρέπει να δείχνουν αυτοσυγκράτηση στη χρήση υπερβολικής και δυσανάλογης βίας και να εφαρμόσουν ένα σύστημα που θα επιτρέπει να υποβάλλονται αιτήματα για παροχή ασύλου με συντεταγμένο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share.

Comments are closed.