40χρονη από το Μαρούσι, τραπεζική υπάλληλος το κρούσμα στην Αθήνα

0

Το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι μια 40χρονη γυναίκα που διαμένει στο Μαρούσι και εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».
Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. Για την συγκεκριμένη γυναίκα ο κ. Τσιόδρας είπε είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Τώρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. «Είναι καλά στην υγεία της, είναι νεαρή συμπατριώτισσα δεν χρειάζεται να ξέρετε περισσότερα», είπε.
Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος πρόσθεσε «Είμαστε στη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών και της λήψης επιπλέον μέτρων που αφορούν την τρίτη αυτή περίπτωση της νόσου στην πατρίδα μας».
Μάλιστα εκτός από το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αναμένεται να αναζητηθούν και οι συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής από την Ιταλία στην Ελλάδα.

Διαγνώστηκε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan
Σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη γυναίκα διαγνώστηκε σήμερα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan, το οποίο και είχε λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφύγει τα λάθη που διαπράχθηκαν στο νοσοκομείο της βορείου Ιταλίας όπου ο «ασθενής μηδέν» περιφερόταν επί 36 ώρες χωρίς να του έχει γίνει διάγνωση.
Συγκεκριμένα το θεραπευτήριο Metropolitan έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών. Οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο νοσοκομείο, πριν την είσοδό του, πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα. Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί.
Η 40χρονη που είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα (είχε έρθει στην Ελλάδα από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο) φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου. Της πήραν δείγμα, διεγνώσθη με τον κορωνοϊό και παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό εκτός νοσοκομείου θάλαμο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν».

Ανακοίνωση της Πειραιώς για το κρούσμα στην Αθήνα
Έγινε γνωστό ότι η 40χρονη εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία εξέδωσε ανακοίνωση ότι κρούσμα του κορωνοϊου διαγνώσθηκε σε εργαζόμενη της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 «H Τράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.
Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.
Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

  • απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
  • εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
  • εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
  • εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της».

Share.

Comments are closed.