37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ: Φρούριο το Καβούρι – Σε κλοιό διαδηλωτών του ΠΑΜΕ το συνέδριο [Βίντεο]

0

Εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης και με ισχυρή παρουσία αστυνομίας – ήδη από το βράδυ της Δευτέρας-πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ στο Καβούρι το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Διμοιρίες των ΜΑΤ διανυκτέρευσαν έξω από το ξενοδοχείο, για να διασφαλιστεί η διεξαγωγή του συνεδρίου -η τρίτη προσπάθεια. Να σημειωθεί πως έχει στηθεί αστυνομικός «κλοιός» 100 μέτrα από το ξενοδοχείο. 
Όλες οι οδοί γύρω από αυτό είναι αποκλεισμένες, ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση στο κτήριο σε δημοσιογράφους και κάμερες -κάτι που έχει προκαλέσει την ενόχληση του ΠΑΜΕ
Στο Καβούρι έφτασαν νωρίτερα με λεωφορεία μέλη του ΠΑΜΕ.
Πηγή της ΓΣΕΕ ανέφερε ότι το ΠΑΜΕ συμμετέχοντας στις διαδικασίες των εκλογών τις νομιμοποίησε και πως η συγκέντρωση έξω από τον χώρο του συνεδρίου είναι μια κίνηση του για να δικαιολογήσει στα μάτια του κόσμου τoυ την υπαναχώρηση του από τη σκληρή στάση που κράτησε στο προηγούμενο διάστημα.

Στο ξενοδοχείο όπου διεξάγεται το συνέδριο έφτασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος,. 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Πικραμένος ενώ δεν θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ο οποίος μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου επισήμανε ότι θα εξεταστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας για ένα σύγχρονο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Καταλήγοντας, ο κ. Πικραμένος απευθύνθηκε στους συνδικαλιστές λέγοντας: «Μην αφήσετε απροστάτευτη τη νέα γενιά εργαζομένων στις νέες συνθήκες. Κοιτάξτε το μέλλον με ανοιχτό μυαλό και χωρίς παρωπίδες».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι τα προβλήματα της ΓΣΕΕ έχουν στοιχίσει ακριβά στους εργαζόμενους οι οποίοι σύμφωνα με τους αμείλικτους αριθμούς πλήττονται από την ανεργία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τις πενιχρές αμοιβές. Η κ. Γεννηματά ζήτησε να καταργηθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου, να επανέλθει η 13η σύνταξη, το ΕΚΑΣ και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να θεσπιστεί ηλεκτρονικό συνδικαλιστικό βιβλιάριο, προκειμένου να μην αμφισβητούνται οι εκπρόσωποι των σωματείων.
«Επιθυμούμε να γίνει ένα ηλεκτρονικό συνδικαλιστικό βιβλιάριο, όπου κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός εκπρόσωπος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των δυνάμεων της εργασίας. Σας διαβεβαιώνω ότι από συζητήσεις που έχω κάνει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τεχνολογικά η Ελλάδα είναι έτοιμη να το κάνει» είπε.

Πρόσθεσε θα ακολουθήσει ένα προγραμματικό συνέδριο, όπου θα γίνει ανταλλαγή επιχειρημάτων, θέσεων και ιδεών. «Σε αυτό το πεδίο, θα αναμετρηθούμε και όχι στο πεδίο των συσχετισμών και των χειροδικιών» ανέφερε για να υποστηρίξει το εξής: «Δεν είμαστε οι άνθρωποι της βίας, δεν είμαστε οι άνθρωποι των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής. Οι βιαιότητες που όλοι είδαν, έφεραν τα ΜΑΤ εδώ».

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας 45μελούς διοίκησης από τους 354 συνέδρους θα γίνουν γνωστά αργά το βράδυ.

Δείτε βίντεο του ΠΑΜΕ του Newsbeast.gr 

Share.

Comments are closed.