Η υφ. Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για διορισμούς στην ειδική αγωγή και τριετή αποκλεισμό αναπληρωτών

0

O βουλευτής Β2΄Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης κατέθεσε ερώτηση για το σύστημα διορισμών των ΑμεΑ εκπαιδευτικών. Στην ερωτήση αυτή απάντησε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και μεταξύ των άλλων ανέφερε:
«Υπάρχει ένας ενεργός διάλογος τους τελευταίους μήνες με όλες τις ενώσεις, έτσι ώστε να δούμε ποια είναι τα σημεία τα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε εμπράκτως, αλλά και με τη μέριμνά μας για την ειδική αγωγή και με τη μέριμνά μας για τα παιδιά με τις παράλληλες στηρίξεις, με τον σχολικό νοσηλευτή, με το ειδικό βοηθητικό προσωπικό, με τους διορισμούς, με τα τμήματα ένταξης στα σχολεία, με την ολοκλήρωση διαδικασιών και την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε σχολεία της ειδικής αγωγής».
Το νόμο 4589/2019 τον βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση και διαλέξαμε να τον εφαρμόσουμε ώστε να έχουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μόνιμους διορισμούς.
Η υφυπουργός τόνισε ότι ο νόμος μοριοδοτεί κατά 50% την αναπηρία εν αντιθέσει με το 67% το οποίο ίσχυε παλαιότερα, ενώ επεσήμανε ότι περιλαμβάνεται στη μοριοδότηση και αναπηρία συζύγου. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι τοποθετήσεις θα γίνουν με τα κριτήρια του ΠΔ που προτάσσει τα ΑμεΑ.
Η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης ότι διεξάγονται συζητήσεις με όλες τις Ενώσεις για τα θέματα ΑμεΑ. Διορισμοί στην Ειδική, Παράλληλη Στήριξη, ΕΒΠ, Σχολικοί Νοσηλευτές, Τμήματα Ένταξης, Συνέργειες με Φορείς, δείχνουν το ενδιαφέρον μας για την Ειδική Αγωγή.
Όσον αφορά τον τριετή αποκλεισμό των αναπληρωτών σε περίπτωση που δεν αποδεχθούν θέση, η υφυπουργός τόνισε:  «νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε για το θέμα των αναπληρωτών. Είμαστε θετικά διακείμενοι στο να το συζητήσουμε και είναι κάτι το οποίο μπορούμε να παρουσιάσουμε μετά από λίγο καιρό.»

Share.

Comments are closed.