Η ΕΦΕ σχετικά με την πρόσφατα εμφανισθείσα “νέα” ένωση φωτογράφων

0

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) καταγγέλλει ως διασπαστική την «πρόσφατα εμφανισθείσα «νέα» «ένωση φωτογράφων, φωτοειδησεογράφων κλπ» που επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της φωτοειδησεογραφίας» και αναφέρει ότι «Η ΕΦΕ-είναι και η μοναδική σήμερα Ένωση επαγγελματιών φωτορεπόρτερ που είναι αναγνωρισμένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΦΕ
«Αναφορικά με την πρόσφατα εμφανισθείσα «νέα» «ένωση φωτογράφων, φωτοειδησεογράφων κλπ» που επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της φωτοειδησεογραφίας, με την παρούσα καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη απόπειρα, η οποία, μάλιστα, σε μία κρίσιμη περίοδο για τα δικαιώματα των φωτορεπόρτερ, διασπά την ενότητα του κλάδου που είχε επιτευχθεί, από το 1991, με την ενοποίηση όλων των ενώσεων που λειτουργούσαν τότε νόμιμα και εκφράσθηκε με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ). Η ΕΦΕ-είναι και η μοναδική σήμερα Ένωση επαγγελματιών φωτορεπόρτερ που είναι αναγνωρισμένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.
Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι ο φερόμενος ως νεοεκλεγείς Πρόεδρος της εν λόγω διασπαστικής «Ενωσης», κατά το παρελθόν, υπηρετούσε στο ΔΣ της ΕΦΕ ως Ταμίας, αλλά έχει διαγραφεί οριστικά από την ΕΦΕ, με απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της το 2018.
Έπειτα από σχετικές ενέργειες των νομίμων εκπροσώπων της ΕΦΕ, με αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεών της, για την άσκηση ποινικών και αστικών ενδίκων μέσων εναντίον του, η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.

Αθήνα 25 Φεβρουαρίου 2020
Το ΔΣ της ΕΦΕ»

Share.

Comments are closed.