Απεργία για το ασφαλιστικό – «Παρέλυσε» η Αθήνα [Φωτο]

0

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας εργατικές ομοσπονδίες και συνδικάτα στο πλαίσιο της απεργίας που είχε εξαγγελθεί ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποιησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, στις 10.30πμ, η ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 πμ, ενώ απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία στις 10:30 πμ, είχαν τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Η ΑΔΕΔΥ με την 24ωρη απεργία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.
και προαστιακός.
Μεταξύ των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).
Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων ήταν να κλείσουν κεντρικοί δρόμοι όπως η Πατησίων από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Πειραιώς από την Ιερά Οδό, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας από την Αθανασίου Διάκου, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Σέκερη και η Αθανασίου Διάκου από την Αρδηττού.

Η δήλωση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα
«Διαμαρτυρόμαστε για το νόμο ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή για το καινούριο ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό σύστημα. Είναι για εμάς μια επανάληψη του νόμου Κατρούγκαλου πλην ορισμένων μικρών διαφοροποιήσεων που υπάρχουν στο θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης στη σύνταξη, ειδικά γι αυτούς που έχουν εργασιακό χρόνο από 30, 31 χρόνια υπηρεσίας και μέχρι τα 40. Υπάρχουν εκεί μικρές ελάχιστες αυξήσεις μέχρι τα 35 χρόνια υπηρεσίας και λίγο μεγαλύτερες από τα 35 μέχρι 40. Στα υπόλοιπα δεν προβλέπεται καμία μέριμνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, ενώ προσέθεσε ότι «παραμένουν τα ηλικιακά όρια ως έχουν με τον νόμο Κατρούγκαλου». Επιπλέον υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία διόρθωση στις απώλειες που είχαμε στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ» ενώ καταλήγοντας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει και καμία διόρθωση στο θέμα των ορίων ηλικίας των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων των συναδέλφων που κι αυτοί υπόκεινται στα ηλικιακά όρια».

Η δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την απεργιακή συγκέντρωση
«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την παραπέρα κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, όπως πριν από αυτήν την πλήρωσαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την πορεία

Share.

Comments are closed.