Βασίλης Παληγιάννης*: Επανεξετάστηκε το θεσμικό πλαίσιο μεταθέσεων και αποσπάσεων

0

Στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας που είχε αντικείμενο την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου μεταθέσεων/αποσπάσεων εκπαιδευτικών παρουσία της Γενικής Γραμματέως κ. Γκίκα Αναστασίας, αναφέρεται η ανακοίνωση του αιρετού Βασίλειου Παληγιάννη
Αναλυτικά η ανακοίνωση του αιρετού

«Έθεσα υπόψη της ομάδας εργασίας την ανάγκη να συμβάλλουμε σ’ ένα απλό, δίκαιο και αντικειμενικό νομοθετικό πλαίσιο.
Ως αιρετός ΚΥΣΠΕ πιστεύω πως πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε:

  • Στην αντιμετώπιση της πανσπερμίας νόμων, Π.Δ., Υπουργικών Αποφάσεων και εγκυκλίων που αναφέρονται στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.
  • Στη σύσταση οργανικών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης
  • Στην αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων μετάθεσης και απόσπασης.
  • Στην αντιμετώπιση του «λαβύρινθου» της νομοθεσίας για μετατάξεις, για υπεραριθμίες, κλπ.
  • Στην επανεξέταση των κατά προτεραιότητα μεταθέσεων και αποσπάσεων με έμφαση στην άμεση τροποποίηση του άρθρου 13 του Π.Δ.50/96 για την επαναδιατύπωση και εκσυγχρονισμό των ιατρικών όρων των ασθενειών και την ένταξη ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με αυτές που υπάρχουν στη σχετική νομοθεσία.

Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάσει και πάλι κατά πάσα πιθανότητα στις 25/3/2020. Ελπίζω πως ΔΟΕ –ΟΛΜΕ, αιρετοί, υπηρεσιακοί παράγοντες με τις προτάσεις θα συμβάλλουν στις απαραίτητες αλλαγές του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών.
Επίσης με πρωτοβουλία του ΔΣ της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις με θέμα τις υπηρεσιακές μεταβολές ώστε οι προτάσεις των συναδέλφων να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός δικαιότερου κι αποδεκτού νομοθετικού πλαισίου από την εκπαιδευτική κοινότητα

* Ο Βασίλης Παληγιάννης είναι αιρετός στο ΚΥΣΠΕ με την παράταξη της ΔΑΚΕ

Share.

Comments are closed.