Μάκης Γιομπαζολιάς*: Ουαί ημίν υποκριτές..!

0

Και για να πάψει κάποια στιγμή αυτή η ακατάσχετη πολιτική μπουρδολογία..
Που οι μεν λένε, ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση.
Οι δε λένε, ότι έσωσαν την χώρα και την οικονομία από την καταστροφή των προηγούμενων.
Οι άλλοι λένε, ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια, που μας είχαν βάλει οι προηγούμενοι.
Και οι παρα-άλλοι λένε, ότι βελτιώνουν τους οικονομικούς δείκτες της χώρας, που είχαν καταβαραθρώσει οι προηγούμενοι.
Περισσεύει η υποκρισία όλων. Τα ψέματα τους. Και τα πολιτικάντικα τερτίπια τους.
Η αλήθεια είναι, ότι τα μνημόνια τα έφερε η πολύπλευρη κρίση ενός σπάταλου, αντιπαραγωγικού και ανερμάτιστου κράτους – μπάχαλο. Μιας δράκας κρατικοδίαιτων και κομπραδόρων επιχειρηματιών της αρπαχτής. Ενός άρρωστου τραπεζικού συστήματος, που πουλούσε αφειδώς αέρα κοπανιστό. Και μιας κοινωνίας παρασυρμένης σε άμετρο καταναλωτισμό και κούφιο διεκδικητισμό, με πνευματικούς ταγούς κατώτερους των περιστάσεων.
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ
Η αλήθεια είναι, ότι την δημόσια οικονομία κατέστρεψαν και την κοινωνία φτωχοποίησαν όλοι όσοι κυβέρνησαν στρεβλά και όλοι όσοι αντιπολιτεύθηκαν επίσης στρεβλά. Ακόμη και εκείνοι που δεν είχαν κυβερνήσει αλλά διεκδικούσαν τα πάντα από τα δανεικά του κράτους. Και αποδείχθηκαν ίδιοι με τους άλλους, όταν κυβέρνησαν.
Η αλήθεια είναι, ότι κανένας δεν μας έβγαλε από τα μνημόνια, που επιβλήθηκαν από τους δανειστές της χώρας. Τα μνημόνια τελείωσαν τυπικά, όταν ολοκλήρωσαν τον κύκλο της αιματηρής λιτότητας. Και θα μας ακολουθούν, για πολλά χρόνια ακόμη, ως επιτήρηση, για την συμμόρφωση μας προς τα υποδείξεις.
Η αλήθεια είναι, ότι οι δείκτες της οικονομίας διορθώθηκαν και η ανάπτυξη της χώρας, μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, επανέρχεται, επειδή όλες οι Κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα ετών εφάρμοσαν μνημόνια, συμπληρώνοντας η μια την άλλη με ζηλευτή συνέπεια.
Η αλήθεια τέλος είναι, ότι, αφού όλοι τους, όπως αποδείχθηκε, μας πήγαν σε μνημονιακή λιτότητα, αν συμφωνούσαν από την αρχή να μας την φορέσουν, αντί να κάνουν Ζάππεια και πλατείες αγανακτισμένων, θα ήταν το ίδιο σκληρή αλλά θα τελείωνε πιο γρήγορα και χωρίς τόση κοινωνική αιματοχυσία.
Ας αφήσουν λοιπόν τις κοκορομαχίες της μπουρδολογίας. Διότι ισχύει για όλους τους το “ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές”..!

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος και νομικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του ρεύματος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ

Πατήστε και δείτε τα προηγούμενα 37 άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

Share.

Comments are closed.