Αλλάζει «φιλοσοφία» ΕΛ.ΑΣ. για τα Εξάρχεια – Οι κουκουλοφόροι δεν είναι πλέον το βασικό πρόβλημα

0

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή των Εξαρχείων ξεκίνησε από χθες, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες, σκύλων της «Κ-9», καθώς και drone της ΕΛ.ΑΣ.
Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την αλλαγή του σχεδιασμού της στην περιοχή, ύστερα από τη διαπίστωση ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι πλέον το βασικό πρόβλημα για τις Αρχές. Το πιο κρίσιμο ζήτημα στα Εξάρχεια είναι τα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά όλο το 24ωρο και οι συμμορίες που ληστεύουν κόσμο, σπάνε αυτοκίνητα για λίγα ευρώ και προκαλούν ασφυξία στους κατοίκους αλλά και στους τουρίστες.
Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει λιγότερες διμοιρίες των ΜΑΤ και περισσότερες πεζές και εποχούμενες περιπολίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι να υπάρχουν μόνο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα μία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και άλλη μία έξω από κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας. Ωστόσο, θα αυξηθεί η παρουσία κλιμακίων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Άμεσης Ανταπόκρισης «Πάνθηρες» και των Ομάδων Αντιμετώπισης Παραεμπορίου.
Ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει ότι στα Εξάρχεια καθημερινά θα περιπολούν, πεζοί και εποχούμενοι, 90 αστυνομικοί συνολικά (30 ανά βάρδια) και σε κάθε βάρδια να υπάρχουν δύο πεζές και δύο εποχούμενες (σ.σ. με σκούτερ ή και ποδήλατα) περιπολίες, που θα κινούνται στους δρόμου των Εξαρχείων. Επίσης, θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις «σκούπα» της Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της Ομάδας «Δράση». Δουλειά πιάνουν και οι αστυνομικοί σκύλοι, οι οποίοι από σήμερα έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους.
Τέλος, προβλέπεται ανά πάσα ώρα και στιγμή να υπάρχει διαθέσιμα το drone το οποίο θα μπορεί να δίνει On line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όποτε κρίνεται απαραίτητο θα αυξάνει η παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ.

Share.

Comments are closed.