Επανέρχονται οι Σχολικοί Σύμβουλοι με διευρυμένες αρμοδιότητες

0

Στη συνάντηση που είχε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Γιάννης Αντωνίου έγινε σαφές ότι ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου επανέρχεται και μάλιστα μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν επιλεγεί οι νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι.
Ο κ. Αντωνίου διαβεβαίωσε το ΔΣ της ΠΕΣΣ ότι οι νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι θα έχουν διευρυμένες αρμοδιότητες, με νόμο ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση περίπου στο τέλος Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ περιγράφοντας το νέο πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου ανακοίνωσε ότι:

  1. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα  βρίσκονται καθημερινά μέσα στα σχολεία.
  2. Θα έχουν γραφείο με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και γραμματειακή υποστήριξη σε ένα από τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.
  3. Θα υπάρχει ένας Συντονιστής Σχολικών Συμβούλων  σε κάθε Περιφέρεια και θα έχει έδρα  στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
  4. Παραμένει ανοικτό το εάν οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα ανήκουν στον Διευθυντή Εκπαίδευσης, το Περιφερειακό Διευθυντή ή στον υπουργό Παιδείας.
  5. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα έχουν καθημερινή αναφορά στο έργο τους
  6. Θα δοθεί η δυνατότητα στους Σχολικούς Συμβούλους να μπαίνουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να ζητείται η άδεια του διδάσκοντα.
  7. Παραμένει ακόμη ανοικτή η “ονοματοδοσία” εάν ο θα φέρει τον τίτλο του Σχολικού Συμβούλου, ή του Συμβούλου Εκπαίδευσης ή κάπως αλλιώς.
Share.

Comments are closed.