FIFA UEFA και κυβέρνηση θέλουν την υπογραφή μνημονίου πριν από το ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

0

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επαφών του στην Ελβετία. Μετά από αυτό έχουμε τον πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν να έρχεται την προσεχή εβδομάδα στη χώρα μας και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο ενδέχεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πάντως η UEFA δεν θέλει πολλά – πολλά περαιτέρω «μπλεξίματα» με την Ελλάδα. Είχε αποφασίσει το «εμείς ό,τι μπορούσαμε κάναμε» από το καλοκαίρι. Είχε αποφασίσει να ορίσει έναν διάδοχο του Μέλο Περέιρα και έναν «επιτηρητή» σε ρόλο Χούμπελ – Φούσεκ. Και τώρα η κυβέρνηση θέλει να της ρίξει το μπαλάκι και να την μπλέξει περισσότερο! Μέγα ερωτηματικό, λοιπόν, πώς και πόσο θα εμπλακεί.
Την ίδια ώρα η διοίκηση της ΕΠΟ δεν ανησυχεί τόσο για το αν θα διακοπεί πρόωρα η θητεία της. Ξέρει ότι τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Θα φτάσει μέχρι το καλοκαίρι, είτε με νέους «επίτροπους», είτε χωρίς. Αυτό που την ανησυχεί περισσότερο είναι η υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης και το μπλέξιμο για την ποινή, μεταξύ του αθλητικού νόμου (-5 έως -10 πλέον…) και του πειθαρχικού κώδικά της (υποβιβασμός για πολυϊδιοκτησία). Και αυτό αναμένεται να είναι το κυριότερο θέμα συζήτησης στη συνάντηση που θα έχουν αύριο (Πέμπτη, 6/2) τα στελέχη της στη Νιόν…
Αυτό που παραμένει αναπάντητο είναι τι θα περιέχει το περίφημο «μνημόνιο». Ποιες δεσμεύσεις, ποιους περιορισμούς και ποιες ποινές θα προβλέπει. Το σίγουρο είναι ένα: ότι FIFA/UEFA και κυβέρνηση θέλουν την υπογραφή των τεσσάρων μεγάλων, αλλά και των υπολοίπων ομάδων! Μάλιστα αυτό το θέλουν πριν από το ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός της 23ης Φεβρουαρίου. Αυτός είναι ο στόχος τους γιατί αυτό το ματς τους προκαλεί τρόμος.

Share.

Comments are closed.