Γιάννης Μαγκριώτης*: Η «Agrotica», είναι η πιο μεγάλη κλαδική έκθεση της χώρας, γιατί να γίνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;

0

Και φέτος η «Agrotica», είναι η πιο μεγάλη κλαδική έκθεση της χώρας, όμως για μια εβδομάδα η Θεσσαλονίκη είναι πόλη υπό κατάληψη, με μεγάλη επιβάρυνση στην καθημερινή της λειτουργία.
Βαριά και ογκώδη μηχανήματα, σε συνδυασμό με τα πρόσθετα αυτοκίνητα εκθετών και επισκεπτών που κατακλύζουν τις κεντρικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, την αποδιοργανώνουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.
Δυστυχώς, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, ακυρώθηκε το σχέδιο μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπου θα διοργανώνονταν οι βαριές εκθέσεις, θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της ΔΕΘ της δυτικής Θεσσαλονίκης και φυσικά θα μας έδινε χώρο για το μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο, που τόσο χρειάζεται η Θεσσαλονίκη στο κέντρο της.
Για πολλούς λόγους, το 80% της εκθεσιακής δραστηριότητας στην χώρα μας, πραγματοποιείται στην Αττική, τις τελευταίες δεκαετίες.
Η «Agrotica» παραμένει η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση της χώρας και οργανώνεται στην Θεσσαλονίκη, για δύο λόγους:

  1. Επειδή ο αγροτική παραγωγή της χώρας, πραγματοποιείται κυρίως στην Θεσσαλία και την Βόρεια Ελλάδα.
  2. Στην Αττική, δεν έχουν ενδιαφέρον οι ιδιώτες να την οργανώσουν, λόγω χώρου και κόστους.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 119 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.