Συνάντηση του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

0

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Παρασκευή Πετρονικολού – Μπαλτά.
Στην  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Πολιτισμού,  συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το Δήμο, ενώ παραδόθηκε στην κυρία Μενδώνη σχετικό Υπόμνημα προτάσεων και αιτημάτων, όπου είναι απαραίτητη η συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος ενημέρωσε την Υπουργό Πολιτισμού για την πορεία εξέλιξης  της μελέτης συντήρησης του ιστορικού Τείχους, η οποία συντάσσεται μετά από πρωτοβουλία της κυρίας Μενδώνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.  Αναμένεται δε να ολοκληρωθεί εντός σύντομου χρονικού διαστήματος κι ακολούθως, θα γίνουν τα δέοντα για την υλοποίησή της.
Αντίστοιχο αίτημα υποβλήθηκε για τα έργα τέχνης και τα κειμήλια που περιλαμβάνονται στις συλλογές της Πινακοθήκης του Δήμου, τα οποία επίσης χρήζουν συντήρησης.
Η κυρία Λίνα Μενδώνη συζήτησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση του Δημάρχου για ίδρυση ενός νέου διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικού και πνευματικού φορέα, ο οποίος θα έχει ως αντικείμενο μελέτης  την δράση και την προσφορά των Φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση, με εμβληματικό σημείο διασύνδεσης την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού για την άμεση ανταπόκρισή της  και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε για τα θέματα που τέθηκαν κι αφορούν το Δήμο και την πόλη.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner