Κώστας Μπακογιάννης: Τέλος τα Ι.Χ. από το κέντρο της Αθήνας

0

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, από το 2ο Συνέδριο για τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις με τίτλο «The Best For The Guest», έστειλε για τον αποκλεισμό των ΙΧ από το κέντρο της Αθήνας, λέγοντας ότι θα δώσει προτεραιότητα στο πράσινο, την καθαριότητα και την ασφάλεια.
Είπε επίσης ότι θα επενδύσει στην υπηρεσία της καθαριότητας, με νέο εξοπλισμό, ο οποίος δεν ανανεώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια
Επιπλέον αλλάζουμε τον προγραμματισμό με σκοπό την πιο αποτελεσματική καθαριότητα.
Στην παρούσα φάση ετοιμάζουμε τον «μεγάλο περίπατο»
Από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου την Αποστόλου Παύλου με την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγα της Ηρώδου Αττικού, της Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου και θα ολοκληρώνεται το σχέδιο με την ένταξη της περιοχής του Θησείου.
Η λογική είναι να κλείσουμε κομμάτια της πόλης και του κέντρου στην κυκλοφορία.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος της Αθήνας έχει συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την πραγματοποίηση κυκλοφοριακής μελέτης στην πόλη, η οποία να σημειωθεί η τελευταία έγινε το 2004.
Η πρόθεσή είναι να κλειστεί η περιοχή της Πλάκας και το εμπορικό τρίγωνο με μόνη εξαίρεση τον εφοδιασμό των καταστημάτων και την είσοδο των μόνιμων κατοίκων.
Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ο σκοπός μας είναι να αποχαιρετήσουμε το αυτοκίνητο για να ανταγωνιστούμε τις πρωτεύουσες άλλων χωρών.
Η Αθήνα έχει μείνει πίσω και πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε έχοντας ως βασικό στόχο να αλλάξουμε ως πόλη, δίνοντας χώρο στον πεζό, στον ποδηλάτη, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και μετά στα αυτοκίνητα.
Ακόμη ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση και κίνητρα στους ιδιοκτήτες για να αναβάθμιση των ακινήτων.
Επεξεργαζόμαστε σχέδιο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για χαμηλότοκα δάνεια και προσανατολιζόμαστε στη μείωση των δημοτικών τελών.

Share.

Comments are closed.