Χαλάνδρι: Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Αργυρώς Αρβανιτά «Τριάδα: Ιχνηλατώντας το παρελθόν, διαμορφώνουμε το μέλλον» [Φωτο]

0

Σε ένα πολύ ζεστό, φιλόξενο και κατάμεστο χώρο έγινε χθες, στο Χαλάνδρι, η παρουσίαση του βιβλίου της Αργυρώς Αρβανιτά «Τριάδα: Ιχνηλατώντας το παρελθόν, διαμορφώνουμε το μέλλον».
Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορική  διαδρομή της Τριάδας,  ενός χωριού της κεντρικής Εύβοιας, μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό και  αρχειακό υλικό που παραχωρήθηκε στη συγγραφέα από τον Πολιτιστικό-Χορευτικό Σύλλογο Τριάδας «Νικόλαο Κριεζώτη».
Για το βιβλίο μίλησαν ο Γαβριήλ Παντιώρας, σχολικός σύμβουλος-ιστορικός και ο Ευθύμιος Ρέντζιος συγγραφέας-εκπαιδευτικός. Ο κος Παντιώρας ανέλυσε με επιστημονικό τρόπο τη σχέση τοπικής και γενικής ιστορίας,  το ρόλο που παίζουν οι  φωτογραφίες σε αυτό και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν όλα τα παραπάνω  στη διδασκαλία του μαθήματος της ιστορίας. Ο κος Ρέντζιος αναφέρθηκε στη δομή του βιβλίου, στη γλώσσα και στο ύφος των κειμένων, στη μαεστρία που χαρακτηρίζει τη συγγραφέα στο δέσιμο της τοπικής ιστορίας με τη γενική, της λαογραφίας με την παράδοση,  στην αξιοποίηση των πηγών και των φωτογραφιών. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι εκπαιδευτικοί: από τον Σύλλογο  Δασκάλων «Περικλής» Βάσω Παντιώρα, Γιάννα Μούρκου και από τον Σύλλογο Δασκάλων «Χαλκίδας» Βέτα Κορωναίου και Άρης Αυξωνίδης.
Την έκδοση του βιβλίου στήριξαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων και αρκετοί χορηγοί. Τα έσοδα από την πώληση του  θα διατεθούν για τη δημιουργία ιματιοθήκης του Συλλόγου «Νικόλαος Κριεζώτης».
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού-Χορευτικού Συλλόγου «Νικόλαος Κριεζώτης» κος Γιάννης Σελεβάκος και την παρακολούθησαν πολλοί Τριαδίτες που ζουν μόνιμα στην Αθήνα, εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων και φίλοι, μεταξύ των οποίων και ο κος Σπύρος Αδαμόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους του συντελεστές της πολύ όμορφης αυτής εκδήλωσης και ευχόμαστε το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.