Αντιμέτωποι με την Εφορία 76.000 συνταξιούχοι για αδήλωτα αναδρομικά

0

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ζητά την άμεση παρέμβαση τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της δικής τους ολιγωρίας, οι συνταξιούχοι λαμβάνουν χρεωστικά σημειώματα με τόκους υπερημερίας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι 76.000 συνταξιούχοι περίπου βρίσκονται αντιμέτωποι με την εφορία, διότι έλαβαν με καθυστέρηση αναδρομικά παρελθόντων ετών που δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών και για το λόγο αυτό δεν κατατέθηκαν εκ μέρους των δικαιούχων τροποποιητικές δηλώσεις.

Αναλυτικά η επιστολή του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων
«Προς: τον Υπουργό Οικονομικών,
Κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Κοινοποίηση: α)Υπουργό Εργασίας,
Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ιωάννη Βρούτση
β)Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο
γ) Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιο Πιτσιλή
δ) Μ.Μ.Ε

Κύριε Υπουργέ,
Επικοινωνούμε μαζί σας για ένα τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί, μετά την ανάρτηση των σημειωμάτων πληρωμής στο σύστημα TAXIS NET, προς συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν αναδρομικά παρελθόντων ετών (από το 2011 έως και το 2016). Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι: Ενώ τα συγκεκριμένα αναδρομικά είχαν αργήσει να εισπραχθούν από τους δικαιούχους αρκετά χρόνια, δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών καθώς και στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXIS NET. Γι’ αυτό το λόγο δεν είχαν κατατεθεί τροποποιητικές δηλώσεις.
Ζητάμε επειγόντως την παρέμβασή σας.
Επίσης, ζητάμε από εσάς, να μας γνωστοποιήσετε πότε ακριβώς έστειλαν τα ασφαλιστικά ταμεία τα συγκεκριμένα ενημερωτικά των αναδρομικών μας προς το σύστημα, ώστε να αναρτηθούν σε αυτό, και να υπήρχε  εικόνα χρεωστική προς εμάς. Σας επισημαίνουμε ότι, όταν κατατέθηκαν οι δηλώσεις μας στην ώρα τους, για το κάθε έτος, δεν υπήρχε καμία εικόνα των αναδρομικών μας αναρτημένη. Δεν φτάνει λοιπόν που η τότε κυβέρνηση είχε καθυστερήσει αρκετά χρόνια να εκδώσει τις συντάξεις μας, και όχι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έρχεστε εσείς και μας κοινοποιείτε σήμερα χρεωστικά σημειώματα για κάτι το οποίο δεν ευθυνόμαστε ώστε να χρεωθούμε με τόκους υπερημερίας για την δική σας ολιγωρία.   
Ζητάμε άμεση λύση στο πρόβλημα που δημιουργήσατε σε 76.000 συνταξιούχους!

                                                                        ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.
                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                    Ν.Χατζόπουλος                                                                       Μουρίκη Πόπη»

Share.

Comments are closed.