Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τα καμένα ΙΧ – Ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις

0

Οι συνεχόμενες εμπρηστικές επιθέσεις σε ΙΧ το τελευταίο διάστημα έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ, δεδομένης της ανασύνταξης του αντιεξουσιαστικού χώρου που παρατηρείται.
Συγκεκριμένα μέσα σε δύο ημέρες, συνολικά 24 οχήματα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει ακόμα και ΑΤΜ τραπεζών. Ο «πονοκέφαλος» μάλιστα στην ΕΛ.ΑΣ. γίνεται ακόμη μεγαλύτερος υπό τον φόβο δημιουργίας μιας νέας γενιάς τρομοκρατών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτές οι επιθέσεις μοιάζουν με τις που έκανε στην αρχή η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία εν συνεχεία εξελίχθηκε σε τρομοκρατική οργάνωση. Να θυμίσουμε ότι ήταν 2008 η συγκεκριμένη οργάνωση είχε προχωρήσει σε 13 εμπρησμούς σε 11 διαφορετικά «χτυπήματα» στην πρωτεύουσα σε βάρος ΙΧ, τραπεζών ακόμα και οχημάτων της αστυνομίας. Ωστόσο, οι επιθέσεις με γκαζάκια πέρασαν στις εκρηκτικές «κατσαρόλες» κ.ο.κ.
Πάντως αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις είναι αντίποινα στις εκκενώσεις των καταλήψεων στην περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και για τη μη χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών, οι αντιεξουσιαστές φαίνεται ότι προχωρούν στις εν λόγω ενέργειες προκειμένου να στρέψουν την κοινωνία εναντίον της αστυνομία βάζοντας στο στόχαστρο περιουσίες απλών πολιτών.
Η η συγκεκριμένη κλιμάκωση ήταν η αφορμή για νέα επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου εξελίχθηκε σύσκεψη παρουσία του με αξιωματικούς των περιφερειακών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας, της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των εμπρηστικών επιθέσεων που όλο και πληθαίνουν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Share.

Comments are closed.