«ΝΑΙ» ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου για ΠτΔ [Βίντεο]

0

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας την απόφαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για αντιφάσεις, αμοραλισμό και υποταγή στις ανάγκες της επικοινωνίας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να τον αντιγράψει ή να τον ακολουθήσει στον ολισθηρό αυτό δρόμο της ανευθυνότητας. Έχω δηλώσει και από το βήμα της Βουλής ότι εγώ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, Μητσοτάκης δε θα γίνω. Δε θα κάνω δηλαδή αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Και σήμερα δε πρόκειται να κάνω ότι ακριβώς έκανε εκείνος το 2015, που μόνος καταψήφισε τη συναινετική επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη Προεδρία της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η κ. Σακελλαροπούλου αποτέλεσε κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Τέλος έπλεξε, τέλος, το εγκώμιο στην κ. Σακελλαροπούλου λέγοντας ότι υπήρξε μια εξαίρετη δικαστής που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Δεν δίστασε να συνταχθεί ακόμη και με τη μειοψηφία για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια. «Από τη μεριά μας η θετική μας ψήφος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι μια επικοινωνιακή επιλογή αλλά μια συνειδητή επιλογή. Γιατί είναι συνδεδεμένη όχι μόνο με τη στάση ευθύνης που επιλέγουμε πάντα απέναντι τους θεσμούς αλλά και με τις ιδέες και τις αξίες μας», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να στηρίξει την υποψηφιότητα της Αικ. Σακελλαροπούλου

Share.

Comments are closed.