Τραγωδία στους Παξούς με 12 νεκρούς μετανάστες [Βίντεο]

0

Σκάφος στο οποίο επέβαιναν δεκάδες αλλοδαποί βυθίστηκε υπό άγνωστες συνθήκες.
Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή συνεχίζεται από στελέχη του Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής. Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 21 αλλοδαποί σώοι και δώδεκα σοροί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το κέντρο συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενημερώθηκε το πρωί ότι υπάρχει ένας σκάφος με αλλοδαπούς σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.
Στο σημείο έσπευσαν έξι περιπολικά σκάφη από Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Παξούς και Σύβοτα, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του ΕΚΑΒ, μέχρι τις 14:45 ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας είχε μεταφέρει στη βάση Αεροδιακομιδών στο ‘Ακτιο 2 άνδρες ηλικίας περίπου 40-50 ετών και 1 γυναίκα ηλικίας περίπου 20-25 ετών, από όπου και διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος. Πάντως στη θαλάσσια περιοχή που σημειώθηκε το συμβάν ο καιρός είναι καλός.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν κάποιοι από τους επιζώντες, ταξίδευαν επί μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχαν ως τόπο αναχώρησης την Ελλάδα. Ωστόσο δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές ούτε από ποιο μέρος είχαν ξεκινήσει, ούτε ποιος ήταν ο τελικός του προορισμός. Εικάζεται ότι ήθελαν να πάνε προς την Ιταλία.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ σχετικά με την τραγωδία ανοιχτά των Παξών

Share.

Comments are closed.